Megjósolták, hogy 28 érmet nyerünk a tokiói olimpián

A Gracenote Sports adatszolgáltató és elemzőcég hét aranyat, nyolc ezüstöt és 13 bronzot vár Magyarországtól.

MTI
2021. 04. 14. 14:10
null
Tokió, 2021. április 14. A tokiói nyári olimpiáig még hátralévõ idõt számláló óra mögött megy egy védõmaszkos férfi a japán fõvárosban 2021. április 14-én, száz nappal az olimpiai játékok kezdete elõtt. A koronavírus egész világra kiterjedõ járványa miatt elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik. MTI/AP/Eugene Hoshiko Fotó: Eugene Hoshiko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok végezhet a tokiói olimpia éremtáblázatának élén, míg Magyarország 28 dobogós helyet (hét arany, nyolc ezüst, 13 bronz eloszlásban) szerezhet, ami 13-mal lenne több, mint 2016-ban Rio de Janeiróban – a Gracenote Sports adatszolgáltató és elemzőcég legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint.

Az amerikai küldöttség 114 dobogós helyet ért el, ezen belül 43 aranyat nyer a japán fővárosban, mellyel az összetett és a győzelmeket számláló rangsorban is az első helyen zár – a jóslat alapján.

A száz nappal a megnyitóünnepség előtt közölt kalkuláció szerint az éremtáblázat második helyén Kína (38 arany, 23 ezüst, 24 bronz) végez, míg az Orosz Olimpiai Bizottság zászlaja alatt induló sportolók harmadikok lesznek 23 arannyal, 24 ezüsttel és 26 bronzzal. A Gracenote ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyelőre kérdéses, kik azok a versenyzők, akik rajthoz állhatnak Tokióban az oroszok közül.

A házigazda japánokkal kapcsolatban a Gracenote kiemelte, bár riói érmeik számát várhatóan negyven százalékkal növelik, ez csupán az éremtáblázat negyedik helyére lesz elég nekik. Japán Rióban nemzeti rekordot jelentő 41 érmet, közte 12 aranyat gyűjtött, Tokióban viszont a jóslat szerint 34 arannyal, 16 ezüsttel és kilenc bronzzal zár.

A Gracenote Magyarországot a 11. helyre várja az éremtáblázaton – eggyel előbbre a legutóbbi előzeteséhez képest – 28 medállal, így azok közé a nemzetek közé kerülhet, amelyek a legtöbbet javítanak majd a riói teljesítményükhöz képest. A magyarok 2016-ban nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal tértek haza Brazíliából.

A Gracenote a kalkulációjában hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia eredményei a leginkább megjósolhatatlanok az összes eddig megrendezett ötkarikás játékok közül.

A Rio de Janeiró-i olimpia előtt a Gracenote helyesen tippelte meg a legjobb három nemzet sorrendjét, az első tíz közül pedig nyolcat eltalált. A 2018-as phjongcshangi téli játékokat megelőzően sikerrel jósolta meg az első négy sorrendjét.

 

Borítókép: Tokió, 2021. április 14.

A tokiói nyári olimpiáig még hátralévő időt számláló óra száz nappal az olimpiai játékok kezdete előtt. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.