Megragadott utolsó lehetőség, magyar olimpiai kvóta!

Az északisí-világbajnokságon a tíz kilométeres verseny volt az utolsó esély, hogy női sífutásban Magyarország kvótát szerezzen a jövő évi, pekingi téli olimpiára. Pónya Sára pedig élt a a lehetőséggel!

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pónya Sára mögött kalandos hét áll. A 21 éves, magyar sportoló múlt szerdán lemaradt a sífutó olimpiai kvótát jelentő időeredményről, viszont épphogy bejutott a tíz kilométeres főverseny mezőnyébe.

Sokat azonban nem pihent, hanem útra kelt, és elutazott Ausztriába, Obertilliachba, ahol vasárnap a 69. helyen zárt a junior biatlon-világbajnokság egyéni versenyszámában. Jöhetett az újabb autókázás, de a magyar versenyzőt nem zavarta meg a négy-öt órás autóút.

Pónya utolsóként vágott neki a tíz kilométeres, egyenkénti indításos, szabadstílusú versenyszámnak, és 31:18,7 perc alatt teljesítette a távot. Ez ugyan több mint nyolc perccel elmaradt a győztes időtől, és a 81. helyre volt elég a 88 fős mezőnyben, viszont bő fél perccel az olimpiai kvótát érő időn belül maradt. Pekingben így egy férfi és egy női sportolóval képviseltetheti magát Magyarország a sífutók mezőnyében.

A keddi viadalon a tizenkettedik vb-címét szerző norvég Therese Johaug tönkreverte a mezőnyt, egyedül a második helyezett Frida Karlsson tudott épphogy egy percen belülre kerülni hozzá képest. A dobogó teljesen megegyezett a szombati síatlonéval, hiszen ezúttal is Ebba Andersson lett a harmadik.

Szerdán a férfiak hasonló, de 15 kilométeres távon zajló versenyszámával folytatódik a világbajnokság, a magyar sífutók számára azonban véget ért a vb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.