Megszenvedett a továbbjutásért a Bp. Honvéd

Egy hete csapnivaló mérkőzést játszott egymással az Újpest és a Mol Fehérvár a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében (0-0 lett a vége), a szerdai visszavágó sem sikeredett sokkal jobbra.

Magyar Nemzet
2020. 02. 20. 10:39
null
Viszar Musliu biztos pont a védelem tengelyében Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete csapnivaló mérkőzést játszott egymással az Újpest és a Mol Fehérvár a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében (0-0 lett a vége), a szerdai visszavágó sem sikeredett sokkal jobbra. A végén azonban a fehérvári szurkolók ezt aligha bánták, ugyanis kedvenceik hazai pályán Musliu 89. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek, és ezzel nyolc közé kerültek. Még egy mérkőzésen találkozott egymással két élvonalbeli csapat, a Mezőkövesd a hazai 2-1-es siker után Kaposvárott is győzött, és simán jutott nyolc közé.

Az NB II-es Dorog kettős győzelemmel lépett túl a harmadosztályú III. kerületi TVE-n, és kiesett a másik két NB III-as együttes, a Lipót Pékség és a Dunaújváros is. A lipótiak hazai pályán megrángatták az alvó oroszlán bajuszát, ám 3-1-re legyőzték a ZTE-t, de Zalaegerszegen nem volt esélyük a felbosszantott házigazdák ellen, akik 5-1-re kiütötték őket. A Dunaújvárossal szemben az NB II élén álló MTK mindkét meccsen érvényesítette az osztálykülönbséget, de igaz ez a Puskás Akadémiára és a Paksra is, előbbi Békéscsabán is Felcsúton is 3-0-ra tudott nyerni, és az utóbbi is két győzelemmel jutott túl a Pécsen. Szombathelyen érett a meglepetés, a Haladás a rendes játékidőben kiegyenlítette az egygólos hátrányát a Bp. Honvéddal szemben, sőt a hosszabbítás elején, a 92. percben 2-0-ra vezetve továbbjutásra állt. Nyolc perccel később azonban Lovric szépített, és az idegenben lőtt találattal a kispestiek léptek a negyeddöntőbe.

Viszar Musliu (középen) találata döntött a fehérváriak javára
Fotó: Török Attila

A Magyar Kupában már el is készült a következő forduló párosítása. Ezek szerint a negyeddöntőben ezek a párharcok lesznek: Paks-Bp. Honvéd, Puskás Akadémia-Mezőkövesd, Zalaegereszeg-Mol Fehérvár, Dorog-MTK, utóbbi kettő NB II-es.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók: III. ker TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 0-2, továbbjutott: Dorog 6-1-es összesítéssel; Mol Fehérvár FC-Újpest 1-0, tj.: Mol Fehérvár 1-0-lal; Haladás (NB II)-Bp. Honvéd 2-1, tj.: Bp. Honvéd 2-2, idegenben lőtt góllal; Kaposvár-Mezőkövesd 1-3, tj.: Mezőkövesd 5-2-vel; Zalaegereszeg-Lipót Pékség(NB III) 5-1, tj.: Zalaegerszeg 6-4-gyel; Paks-Pécsi MFC (NB III) 1-0, tj.: Paks 3-1-gyel; Puskás Akadémia-Békéscsaba 3-0, tj.: Puskás Akadémia 6-0-lal; Dunaújváros (NB III)-MTK(NB II) 0-2, tj.: MTK 5-0-lal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.