Megvan a csapat a budapesti olimpiai kvalifikációra

Március 18. és 21. között a BOK-csarnokban buborékrendszerben zajlik majd a torna a tokiói kvótákért.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Birkózószövetség2021. 03. 09. 19:00
null
Barka Emese Fotó: MBSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 18. és 21. között Budapesten, a BOK-csarnokban buborékrendszerben zajlik majd a birkózók európai olimpiai kvalifikációs tornája, ahol a súlycsoportok döntősei szereznek az országuknak kvótát a tokiói ötkarikás játékokra. Mint ismert, eddig ezt a 2019-es nur-szultani világbajnokságon jól szerepelve négy birkózónk tette már meg: Sastin Marianna (női 62 kg), (kötöttfogás, 77 kg), (kötöttfogás, 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg). Ezekben a kategóriákban tehát nem lesz hazai versenyző a jövő heti budapesti viadalon, a többire pedig a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöksége a szakmai bizottság javaslata alapján kijelölte az indulókat. Köztük lesz az 2019-es Eb-győztes Barka Emese, a szokásosnál egy súllyal lejjebb próbálkozó, világ és Európa-bajnok Korpási Bálint és a válogatottbeli felfüggesztés után visszatérő, vb- és Eb-3. Veréb István is.

Akik nem járnak sikerrel, azoknak még egy lehetőségük lesz, a szófiai világkvalifikációs torna, ezen szintén a döntősök jutnak kvótához.

A magyar csapat: Szekér Szimonetta (53 kg), Barka Emese (57), Szabados Noémi (68), Németh Zsanett (76) – nők; Torba Erik (60), Korpási Bálint (67), (97), Varga Ádám (130) – kötöttfogás; Halidov Gamzatgadzsi (57), Kuramagomedov Murad (74), Veréb István (86), Korcsog Milán (97), Ligeti Dániel (125) – szabadfogás.

Az Európa-bajnok Barka Emese is harcba száll a kvótáért
Fotó: Magyar Birkózószövetség

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.