Megvan a keret, jövő héten rajt a vb-n

Utolsó két felkészülési mérkőzését Angliában játszotta a jövő hétfőn kezdődő divízió I/A világbajnokság előtt a magyar jégkorong-válogatott. Az ebben az évben egy­aránt az elitben szereplő Olaszországot szombaton 6-1-re megverte, Nagy-Britanniától viszont kikapott 3-1-re. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kijelölte a vb-re utazó keretet.

Magyar Nemzet
2019. 04. 23. 13:54
Ropret, Anze; Pozsgai Tamás; Vay Ádám
Pozsgai Tamás és Vay Ádám is utazhat Nur-Szultanba Fotó: Czagány Balázs Forrás: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A britek ellen parázs hangulatú, kemény meccset vívtak a mieink, nyilván fűtötte őket a revánsvágy a tavalyi vereség miatt. (Nem egészen 16 másodpercen múlt a feljutásunk a budapesti vb-n.) A 3-1-es vereség azt sugallja, bármennyire is fájdalmas az egy évvel ezelőtti kudarc, nem pusztán a balszerencse műve. Jarmo Tolvanen, válogatottunk finn szövetségi kapitánya nem feszegetett ilyen távlatokat, a találkozót kizárólag a felkészülés részeként értékelte: – Tudtuk, sok múlik majd azon, mennyire tudtunk regenerálódni az olaszok elleni találkozó után. Nemcsak fizikálisan, hanem fejben is. Az első harmadban, illetve a második egy részében valahol máshol jártunk, a harmadikra ez valamelyest javult. Jó tapasztalat volt ez a két meccs abból a szempontból, hogy mi vár ránk a vb-n.

Pozsgai Tamás és Vay Ádám is utazhat Nur-Szultanba
Fotó: MTI/Czagány Balázs

A kapitány tegnap kijelölte a világbajnokságra utazó keretet. A csapat a Fehérvár, a MAC és a DVTK játékosai­ra épül, mellettük van három légiós (Bartalis István, Galló Vilmos, Kevin Wehrs), továbbá a magyar bajnokságból, az Erste-ligából is bekerült három hokis, két újpesti (Benk András, Varga Arnold) és egy ferencvárosi (Nagy Gergő); Szabó Dániel és a honosított Scott Macaulay először szerepel vb-n. Nur-Szultanban sorrendben a Koreai Köztársaság, Fehéroroszország, Litvánia, Szlovénia és a házigazda Kazahsztán lesz az ellenfelünk.

A vb-keret. Kapusok: Bálizs (MAC), Rajna (MAC), Vay (DVTK); védők: Macaulay (MAC), Pozsgai (MAC), Stipsicz (Fehérvár), Szabó D. (Fehérvár), Szirányi (DVTK), Varga A. (UTE), Wehrs (Tölzer Löwen, német); csatárok: Bartalis (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó (MAC), Erdély (Fehérvár), Galló (Timra, svéd), Hári (Fehérvár), Magosi (DVTK), Nagy G. (FTC), Nagy K. (MAC), Sarauer (Fehérvár), Sofron (Fehérvár), Terbócs (MAC), Vas J. (DVTK).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.