A magyar gátfutó boldogan üzenhetett a japán fővárosnak

Hatodik magyar atlétaként Kozák Luca is teljesítette a tokiói induláshoz szükséges szintet. A magyar gátfutó olaszországi győzelmekor érte el a 12,81-es időt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 10:40
Kozák Luca
Kozák Luca Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön az olaszországi Savonában rendezett atlétikai viadalon 12,81 másodperces idővel nyerte meg a 100 méteres gátfutást. Ez azt jelenti, hogy a magyar atléta a szabadtéri idény elején teljesítette a 12,84-es olimpiai szintidőt, tehát biztos a tokiói kvótája!

https://www.facebook.com/kozakluca/photos/a.1499020410290694/1689348927924507/

– Úgy mentünk neki a szabatéri idénynek, hogy az első versenyek valamelyikén teljesítenem kell a szintet, hogy utána nyugodtan tudjunk készülni az olimpiára, és úgy tudjuk összeállítani a versenynaptárt, hogy nekem jó legyen – mondta a Nemzeti Sportnak Kozák Luca. – Jóban vagyok a versenyen mögöttem végző olasz lánnyal, Luminosa Bogliolóval, és ő hívott el erre a versenyre, mert gyors a pálya, és mindig hátszél fúj. Ez az eredmény és a szintteljesítés az önbizalmamnak is nagyon kellett, mert tudtam, hogy képes vagyok rá, tavaly kétszer is sikerült szint alatt futnom.

Az indulás a tippet adó olasz lánynak is megtérült, ő pontosan a szintidőt teljesítette, 12,84-es idővel lett a második Kozák mögött.

Kozák Luca a hatodik magyar atléta, aki teljesítette a tokiói kvótához megállapított szintet, Márton Anita (súlylökés), Halász Bence, Gyurátz Réka (mindkettő kalapácsvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Kácser Zita (3000 m akadály) után. Azok az atléták, akik nem érik el a selejtezőszintet, az olimpiai kvalifikációban először alkalmazott világranglista alapján még kvalifikálhatják magukat Tokióba, így várhatóan a magyar atlétikai csapat ennél jóval népesebb lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.