Megvan a magyar teniszezők beosztása, Babos a centerpályán

Balázs Attila hétfőn, Babos Tímea és Fucsovics Márton pedig kedden kezdi meg szereplését a 140. amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 29. 13:14
BABOS Tímea
Babos Tímea két szettes győzelemmel rajtolt Fotó: John G. Mabanglo Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészítették a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójának menetrendjét. A világranglistán 76. Balázs Attila hétfőn magyar idő szerint 22 óra körül lép pályára a kazah Mihail Kukuskin (90.) ellen a 15-ös pálya negyedik mérkőzésén. A 31 éves Balázs első főtáblás meccsére készül a US Openen, ahol eddig csak 2010-ben indult, akkor a selejtező első körében búcsúzott.

A párosban háromszoros Grand Slam- és világbajnok kapta a legnehezebb ellenfelet a hetedik kiemelt Madison Keys személyében, aki 2017-ben döntőt, 2018-ban pedig elődöntőt vívott New Yorkban. A világranglistán 13. amerikai 3-1-re áll a 101. helyen álló magyarral szemben, s ötödik csatájukra kedden 23 órától kerül sor a Louis Armstrong Stadionban.

A 84. helyen álló Fucsovics Mártonról egyelőre csak annyit ismert, hogy kedden játszik és a bolíviai Hugo Dellien (93.) az ellenfele. Az összecsapás pontos időpontját még nem tették közzé.

Babos: Furcsa és nehéz lesz

A szokatlan körülményekről és a nehéz sorsolásról is beszélt Babos Tímea a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság előtt. A párosban háromszoros Grand Slam- és világbajnok a honlapján közzétett videóban a következőket mondta:

– Mára végeztem a kondival és a tenisszel is, az edzőterem azért ilyen üres, mert egyszerre maximum húszan lehetünk benn. Ma csak edzések voltak, hétfőn kezdődik a verseny, amelyen Madison Keys-szel kezdek, ami elég nehéz első kör. Azért is várom a meccset, mert a nagy centerpályán fogok játszani, persze ez most a közönség nélkül érdekes lesz. De ez is egy jó kis kihívás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.