Megvédte címét a Dunaújváros

A Dunaújváros megvédte címét a női vízilabda Magyar Kupában, miután a ma esti fináléban fordulatos csatában 7-6-ra legyőzte az UVSE csapatát.

2020. 09. 08. 21:34
MIHÓK Attila
Nagy az öröm: háromgólos hátrányból fordították Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még augusztus közepén a férfi Magyar Kupa elődöntőinek és döntőjének elhalasztásáról döntöttek, miután a Fradi négy játékosa elkapta a koronavírust, ezért a női pólósok felé fordult a sportág kedvelőinek figyelme. Ennek ellenére nem teltek meg kedd este a Hajós-uszoda lelátói a női kupadöntőre. Pedig létrejött a Dunaújváros–UVSE álompárosítás: a hétfői elődöntőkben a rekordbajnok, címvédő Dunaújváros a Ferencvárost 9-5-re, míg a 2014–2018 között zsinórban ötször győztes UVSE a BVSC-t 13-10-re győzte le.

A mérkőzést az UVSE kezdte jobban, s Parkes góljával meg is szerezte a vezetést. A dunaújvárosiak nehezen vették fel a ritmust, próbálkozásaik rendre Gangl kezében kötöttek ki. Az újpesti gárda látszólag megnyugtató, háromgólos előnyre tett szert Keszthelyi, Nagy és Parkes góljaival. De ezután jött a feketeleves: Mihók Attila lányai Mathieu révén csökkentették a hátrányt, majd Garda és Mucsy találataival kiegyenlítettek. Az UVSE csak egy ötméteres után szedte össze magát. A nagyszünet előtt Szilágyi góljával 4-4 volt az állás.

Nagy az öröm: háromgólos hátrányból fordítottak
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A folytatásra sem javult a színvonal, de izgalmakban nem volt hiány, 6-5-ös újvárosi vezetésről kezdődött az utolsó negyed. Szilágyi labdát szerzett, majd megúszott, s Gurisattit hozta ziccerbe, aki – bár csak másodikra – be is talált (7-5). Az újpestiek ugyan még dobtak egy gólt, de ezzel csak szorosabbá tették az eredményt (7-6).

A Fejér megyeiek tehát 2019 decemberéhez hasonlóan ismét legyőzték az UVSE-t a kupadöntőben, és nyolcadszor hódították el a serleget.

A harmadik helyet a BVSC-Zugló szerezte meg, miután fordulatos mérkőzésen, az utolsó pillanatokban lőtt góllal 10-9-re nyert az FTC ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.