A Fradi megyei másodosztályú ellenfelet kapott a Magyar Kupában

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának párosításait. A Ferencváros a megyei II. osztályban szereplő Ráckevével találkozik, míg a címvédő Budapest Honvéd ellenfele a harmadosztályú Tiszaújváros lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 10. 20:08
JUHÁSZ Roland
Budapest, 2019. május 25. A MOL Vidi FC játékosai ünneplik gyõzelmüket a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében a Budapest Honvéd ellen játszott mérkõzés után a Groupama Arénában 2019. május 25-én. Középen Juhász Roland a kupával. A Vidi hátrányból fordítva, Anel Hadzic 92. percben szerzett góljával 2-1-re gyõzte le a Honvédot. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Magyar Kupa idei kiírására összesen 480 csapat nevezett. A megyei selejtezőkből végül 47 együttes került a főtáblára, hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, húsz másodosztályú és 12 élvonalbeli csapat, így alakult ki a 128-as mezőny.

Az első fordulóban az NB I-es együttesek idegenben lépnek pályára, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ezeket szeptember 18-án, 19-én és 20-án rendezik. A kupagyőztes indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A MOL Nyrt. július végén jelentette be, hogy névadó támogatóként csatlakozik a 111 éves férfi Magyar Kupa-sorozathoz. Ennek köszönhetően megújult a kupa arculata, és saját indulót is kapott.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A sorsolást megelőzően Hernádi Zsolt, az MOL elnök-vezérigazgatója elmondta, a sorozat különlegessége abban rejlik, hogy az ország minden régiója képviselteti magát, a legjobb amatőr és élvonalbeli csapatok egyaránt.

– A Magyar Kupában egy kis falu focistáinak is megvan a lehetőségük arra, hogy a legnagyobb klubokkal mérkőzzenek meg, és megmutassák az erejüket. Ez a fajta versenysorozat képes arra, hogy összehozza a csapatokat és közös nemzeti büszkeséget teremtsen – vélekedett.

Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a kupasorozat számára a lehetőséget, a reményt jelképezi a labdarúgásban.

– A MOL Magyar Kupa igazi országos lefedettséggel rendelkező sorozat, amely a kis településekre és a nagyvárosokba is eljut. Minden esetben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ezzel is nagyobb esélyt kapnak a kisebb klubok, hiszen egy meccsen bármi megtörténhet – nyilatkozta.

Hangsúlyozta: hatalmas lökést adhat a sorozatnak a jövőben, hogy a döntőt a Puskás Arénában rendezik, hiszen minden évben több mint hatvanezer ember lehet jelen a két legjobb kupacsapat mérkőzésén.

Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló:

az NB I-es csapatok párosításai:

43. sz. Építők SK (megyei I.)–MTK Budapest

Mohácsi TE 1888 (megyei I.)–Budafoki MTE

Mezőkeresztes VSE (megyei I.)–Zalaegerszegi TE

Toponár SE (megyei I.)–Puskás Akadémia FC

Balassagyarmati VSE (NB III)–Diósgyőri VTK

Ráckeve VAFC (megyei II.)–Ferencvárosi TC

WATI-Kecskéd KSK (megyei I.)–Kisvárda Master Good FC

Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)–Budapest Honvéd FC

Tiszaföldvár VSE (megyei I.)–MOL Fehérvár FC

Iváncsa KSE (NB III)–Újpest FC

Mándok VSE (megyei I.)–Mezőkövesd Zsóry FC

FC Hatvan (NB III)–Paksi FC

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.