Mentáltréning és dupla adag videó

Nyári klubváltása óta Szikora először szerepelt vendégként az Elek Gyula Arénában, a rutinos kapus hosszan merengett a meccs előtt azon, vajon milyen lesz a visszatérése a Népligetbe.

2020. 02. 20. 13:21
null
Szikora megint biztos pont volt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tor Odvar Moen Magyarország legjobb kapusának nevezte Szikora Melindát, miután csapata, a Siófok kedden idegenben győzte le 26-24-re a Ferencvárost a női kézilabda NB I rangadóján. Nem tisztünk megítélni, hogy igaza van-e a karizmatikus norvég edzőnek, mindenesetre tény, hogy a 2013 és 2019 között a Ferencvárosban védő kapus bravúrt bravúrra halmozott a második hely és az ezzel járó Bajnokok Ligája-indulás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

Nyári klubváltása óta Szikora először szerepelt vendégként az Elek Gyula Arénában, a rutinos kapus hosszan merengett a meccs előtt azon, vajon milyen lesz a visszatérése a Népligetbe. – Nevezhetjük mentáltréningnek azt, amit csináltam. Kis túlzással azt kellett beleverni a fejembe, nehogy véletlenül a hazai öltözőbe gyalogoljak be a mérkőzés előtt – idézte fel az előkészületeket Szikora Melinda. A találkozó kezdetén úgy érezte, mintha átesett volna a ló túloldalára, elmondása szerint az első félidőben túlságosan is nyugodt volt, de a szünet után elkapta a fonalat. – Rengeteget videóztam, kétszer annyit, mint szoktam. Hosszasan tanulmányoztam korábbi csapattársaim lövőrepertoárját, és ennek meglett az eredménye – tudtuk meg a titkot. Szikora teljesítményének értékét növeli, hogy kapuskollégája, Silje Solberg sérülés miatt nem szerepelt a meccskeretben. Az ő hiányában az ifista Csapó Kincső volt a másik opció a poszton, de az ő játékára végül nem került sor.

Az exfradista kapus egykori csapatát keserítette el
Fotó: Mirkó István

A ferencvárosi játékosok a mérkőzés utolsó tizenhat percében mindössze háromszor tudták bevenni Szikora kapuját, győzelmével a Siófok pontszámban utolérte, jobb gólkülönbségének és az egymás elleni mérkőzések eredményének köszönhetően (tavaly ősszel 31-31-es döntetlen született) meg is előzte az egy meccsel többet játszó Ferencvárost. Öröm van, ünnep még nincs a Balaton partján.

– Még nem lóg a nyakunkban ezüstérem, ahhoz, hogy megtartsuk a jelenlegi helyünket, az összes hátralevő meccsünket meg kell nyernünk a bajnokságban. Az EHF-kupában menetelünk, ameddig csak tudunk, ez nem is lehet kérdés. De a magyar bajnokság élvez prioritást – mondta a rangadó főszereplője, majd szerényen elhárította azt a kérdést, hogy a Fradi elleni teljesítménye elég meggyőző volt-e a válogatott kerettagsághoz.

Ugyanezzel a kérdéssel kerestük meg Danyi Gábort, a válogatott társ szövetségi kapitányát. – Szikora Melinda kiváló teljesítményt nyújt az utóbbi időben a magyar bajnokságban, s ezt győri klubedzőként mondom, a saját bőrünkön megtapasztalhattuk, hogy jelenleg ő az egyik legjobb formában védő magyar kapus. Van még időnk az olimpiai selejtező előtt a kerethirdetésig, mindenesetre örömteli, hogy Szikora az EHF-kupában és a magyar bajnokságban is állandósította a remek teljesítményét – mondta érdeklődésünkre a Bajnokok Ligája-címvédő Győr edzője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.