Lewandowski és Müller rekordjai szegélyezik a Bayern diadalútját

Lewandowski és Müller, a két szupersztár vezetésével a Bayern München e pillanatban Európa alighanem legerősebb futballcsapata – főleg, hogy a többi topligában még nem is történt meg az újrakezdés. A bajorok megint egy négyest vágtak szombaton, és háromgólos meccsenkénti átlaggal száguldanak harmincadik – rekordszámú – Bundesliga-bajnoki címük felé. Amivel utolérnék a Fradit...

Ch. Gáll András
2020. 06. 07. 10:49
Bayer 04 Leverkusen v FC Bayern Munich
epa08469277 Robert Lewandowski of Muenchen (L) celebrates his team's fourth goal with teammates Thomas Mueller and Leon Goretzka (L-R) during the Bundesliga match between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern Munich at BayArena in Leverkusen, Germany, 06 June 2020. EPA/MATTHIAS HANGST / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: MATTHIAS HANGST / POOL Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewandowski és Müller a két szólista, de ettől függetlenül Hansi Flick és a Bayern München nagyon összeillenek. Amióta a klub őskövülete, korábbi játékosa és másodedzője a vezetőedző (2019. november 4., az Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5-1-es vereség után váltotta Niko Kovacot), szárnyalnak a bajorok: 21 mérkőzésen 18 győzelem, 1 döntetlen és csak 2 vereség, 67-14-es gólkülönbség. Szombaton 4-2-re verték Leverkusenben a Bayert, harminc forduló után kilencven rúgott góllal áll a csapat, ami Bundesliga-rekord, hármas meccsenkénti átlag, és ha ebben a tempóban termel a csapat, akkor 102 góllal fejezi be a bajnokságot, ami szintén abszolút ligacsúcs lenne. Jelenleg az 1971–1972-es Bayern tartja a rekordot 101 góllal.

Fotó: MTI/EPA

Lewandowski és Müller, a gárda két ásza már szombaton rekordot döntött. rúgta a negyedik gólt, ezzel harminc gólnál tart a bajnokságban, ennél többet még sohasem szerzett a lengyel csatár. A 2015–2016-os és a 2016–2017-es idényben harminc gólig jutott, csakhogy most még hátra van négy forduló! Harminc fordulóban harminc gól – ilyesmire eddig Lewandowskin kívül csak a legendás Gerd Müller volt képes, az 1971–1972-as szezonban. Ő tartja az egy bajnokságban szerzett gólok rekordját is, de a 40 gólos csúcsot a hátra lévő négy meccsen már aligha éri utol „Lewa”... Persz,e ha eljut legalább 32-ig a hátra lévő négy meccsen, akkor megdönti Aubameyang 2017-es 31 gólos csúcsát, ugyanis külföldi játékos annál többet még sohasem szerzett a Bundesligában.

két gólpasszt adott szombaton, ezzel idénybeli asszisztjainak számát húszra növelte, amely ugyancsak Bundesliga-rekord.

Nagyon úgy néz ki: ahány Bayern-meccs, annyi új rekord.

A Leverkusen–Bayern (2-4) összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.