Messi nem mehet el ingyen, állítja a Barcelona korábbi elnöke

Egy katalán rádió szerint Lionel Messi már jelezte Josep Guardiolának, hogy kipróbálná magát a Manchester City játékosaként a Premier League-ben, ugyanakkor Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke határozottan állítja, hogy az argentin nem bonthatja fel ingyen a szerződését. Carles Puyol, a Barcelona korábbi legendás csapatkapitánya a támogatásáról biztosította egykori játékostársát.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 13:20
Messi
Messinek fél óra is elég volt arra, hogy eldöntse a meccset Fotó: Andreu Dalmau Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hivatalosan is bejelentette a Barcelona vezetőinek, hogy elhagyja a klubot. A kedd esti hír nem meglepő módon óriási vihart kavart, a hatszoros aranylabdás argentin csatár távozása korábban elképzelhetetlennek tűnt. A most 33 esztendős Messi 13 éves kora óta tartozik a klubhoz, a neve összenőtt vele, és hihetetlen sikereket ért el a város világhírű csapatában: tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel. A 2008-ban olimpiai bajnok támadó összesen 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben, és mindezzel ő a Barcelona történetének legeredményesebb futballistája. A Catalunya rádió úgy tudja, Messi a múlt héten felhívta Josep Guardiolát, a Manchester City menedzserét, korábbi edzőjét, s arról érdeklődött, Guardiola számítana-e a rá a Cityben, amely állítólag háromszázmillió eurós keretből erősíthet a közeljövőben. A válaszról egyelőre nincs információ.

Amint a hír nyilvánosságra került, a klub szurkolóinak népes csoportja gyűlt össze, Messi maradását kérve, illetve Josep Maria Bartomeu elnök lemondását követelve.

A csapattárs Luis Suárez, akivel az új vezetőedző, Ronald Koeman hétfőn közölte, hogy nem számít rá, a támogatásáról biztosította Messit, aki mellett kiállt a korábbi csapatkapitány, Carles Puyol is. A közösségi oldalán üzent: „Tiszteletem és csodálatom, Leo! Minden támogatásomra számíthatsz, barátom!”, amit Suárez két tapsoló hangulatjellel kommentált. Joaquim Torra i Pla, Katalónia elnöke nem sokat várt a búcsúval, ő már kész tényként kezeli a világklasszis futballista távozását, ugyanis ezt írta ki a közösségi oldalára: „Katalónia mindig az otthonod lesz. Nagyon köszönjük a futballodat. Szerencsések vagyunk, hogy leélhettünk néhány évet az életünkből a világ legjobb játékosával és egy csodálatos sportolóval. Sohasem felejtünk el.”

Ugyanakkor nem mindenki biztos abban, hogy Lionel Messi a következő idényben nem a Barcelona mezében fut majd ki a pályára. Joan Gaspart, aki 2000 és 2003 között volt a katalán klub első elnöke, a Marcának fogalmazta meg a kétségeit: „Nem tud most elmenni, ingyen csak jövőre lesz erre lehetősége. Láttam a szerződést, amiben teljesen egyértelműen olvasható ennek a feltétele. A záradék júniusban érvényét vesztette. Ha kevesebbért távozik, mint a kivásárlási ára, az sokkal megalázóbb lesz a Barcelona számára, mint a Bayern München elleni nyolc-kettes vereség.”

Joan Gaspart
Fotó: Facebook/vivabarca

 

Joan Gaspart arra a záradékra célzott, amely szerint Messinek minden idény végén lehetősége van ingyen távozni. Ezt június 1-je előtt jeleznie kellett volna az elnökségnek, de a koronavírus-járvány és az októberig kitolt átigazolási időszak új helyzetet teremtett, és ha a játékos szándéka tényleg komoly, akkor ezen nyilván sokat vitatkoznak majd. A 75 éves volt elnök így folytatta a nyilatkozatát: „Az én megítélésem szerint inkább távozzon jövőre ingyen, mint most 700 milliónál kevesebbért. Ez az egész nem pénz kérdése, hiszen van egy aláírt szerződés, ennyi. Nagyon szeretem Messit, de a Barcelonát még jobban. Fizessék ki a kivásárlási árát. Megértem, hogy Messire nyomást gyakorolnak annak érdekében, hogy elhagyja a csapatot, de ha még én lennék a klub elnöke, nem tárgyalnék az árról, egy centet sem engednék el. Messinek sem szabad elfelejtenie, hogy a szurkolók jobban szeretik a klubot a játékosnál. Ha úgy dönt, hogy jövőre ingyen akar elmenni, ne felejtse el, akkor már 34 éves lesz.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.