Lionel Messi a vérét adta az Argentína–Brazília döntőért

Már-már akciófilmekbe illő, 47 szabálytalanságot és tíz sárga lapot hozó meccsen jutott be Argentína Kolumbia ellen a Copa América döntőjébe, amelyben Brazíliával csap össze. Lionel Messi szép gólpasszt adott, majd úgy megrúgták, hogy vérzett a bokája, de az 1-1-es eredmény után odaállt a labda mögé a tizenegyespárbajban is, és nem hibázott.

Magyar Nemzet
2021. 07. 07. 8:37
null
Messi eddig tündökölt a Copán, egy góllal és két gólpasszal járult hozzá Ecuador legyőzéséhez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összejött az álomdöntő a Copa Américán, magyar idő szerint vasárnap hajnalban Argentína–Brazília döntőt rendeznek Rio de Janeiróban. Ehhez az kellett, hogy az argentinok legyűrjék Kolumbiát, ami cseppet sem volt könnyű feladat. Pedig szép beindulása és védőről való leforgása után már a 7. percben gólpasszt adott Lautaro Martíneznek, de az ellenfél a 61. percben góljával kiegyenlített. Az Olaszország–Spanyolország Eb-elődöntőhöz hasonlóan 1-1-gyel ért véget a hosszabbítás is, és a tizenegyesek döntöttek.

 

Rendkívül kemény meccs volt, rengeteg szabálytalanság tördelte a játékot, Lionel Messi is kapott a bokájára, de úgy, hogy az vérezni kezdett. Ez sem zavarta a hatszoros aranylabdást, aki a tizenegyespárbajban első argentinként állt a labda mögé, és nem hibázott. Argentína 3-2-re nyerte meg a futball orosz rulettjét.

Messi szerződése július elsején lejárt a Barcelonával, így profipályafutása alatt most először szabadon igazolható, és nem telik el nap anélkül, hogy ne kapnának szárnyra a jövőjét firtató pletykák. De nagyon úgy tűnik, hogy ő most nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, csak a Copára koncentrál. Nagyszerűen játszik ugyanis a dél-amerikai kontinenstornán, amelyen Argentína mind a hat eddigi meccsét végigjátszotta, négy gólt és öt gólpasszt szerzett. Ezzel nem mellesleg vezeti a torna góllövőlistáját.

Argentin mezben rendkívül peches a klasszis, aki nemzeti színekben eddig csak U20-as világbajnokságot és olimpiát nyert, utóbbi is már elég régen, 2008-ban történt. Ellenben már három vesztes Copa América-döntőn lépett pályára és a 2014-es világbajnokság fináléjában is kikapott a nemzeti csapattal. Most újra itt az esély, hogy aranyat szerezzen a válogatottal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.