Messi csak csereként állt be, de így is a meccs embere lett

Lionel Messi klasszikus példáját mutatta vasárnap este a Betis elleni spanyol bajnokin annak, hogy valakinek a fontosságára a hiányában lehet rádöbbenni igazán. A hatszoros aranylabdás ezúttal csak csere volt, de amikor beállt, egy csapásra minden megváltozott. A Barcelona 1-0-s hátrányból fordított, s végül Trincao első góljával nyert 3-2-re. A Barca ezzel visszavette a második helyet a spanyol bajnokságban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 07. 22:56
Messi
Messinek fél óra is elég volt arra, hogy eldöntse a meccset Fotó: Andreu Dalmau Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Messi az 57. percben állt be Puig helyére. A Betis akkor 1-0-ra vezetett, s mondhatni, az ellenőrzése alatt tartotta a mérkőzést.

Aztán egy csapásra minden megváltozott. Két perc sem telt bele, s az argentin zseni egyenlített. Csak egy pillanatra hagyták magára, s úgy 16 méterről laposan bevágta a labdát a bal alsóba (1-1).

Messi akcióban. Végig abban volt...
Fotó: Julio Munoz / EPA

Messi ezután kiosztott két olyan passzt, amiből nehezebb volt kihagyni a lehetőséget, mint gólt rúgni belőle. De hát a társak nem tudják követni. Jellemző eset volt, amikor külsővel szenzációsan pörgetett Jordi Alba elé, csak éppen Griezmann belerontott a passzba, mert nem észlelte, hogy nem ő címzett, ráadásul lesen is állt, ezzel oda lett a lehetőség.

Aztán mégis megszerezte a vezetést a Barca. Természetesen Messitől indult az akció. Csodás zsugát varázsolt Jordi Alba lábára, a centerezésre Griezmann érkezett, végül Victor Ruiz lábáról vágódott a labda a hálóba (1-2).

Aztán Ruiz Ter Stegen kapujába is betalált... Busquets szabálytalansága után a beadást szépen bólintotta a hálóba (2-2).

Ezzel persze még nem volt vége. A hajrában kivételesen nem Messi, hanem a szintén csereként beállt Trincao mentette meg a Barcát. Ballal szépen tekert a hosszú felsőbe, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé (2-3). A 21 éves portugálnak ez volt az első gólja a katalán gárdában.

Messi ugyan csak bő fél órát volt a pályán, mégis őt választották a mérkőzés legjobbjának. Nem a neve miatt, hanem mert rászolgált erre.

Szegény Manuel Pellegrini hozta a szokásos formáját, legyen bármelyik csapat vezetőedzője – most éppen a Betisé –, a Barcelona ellen rendszeresen vesztesen hagyja el a pályát...

Ronald Koeman érdemeiről se feledkezzünk meg, iskolapéldáját mutatta annak, hogy edzőként hogyan kell beosztani erejét.

– Örülök, ha segíthetek a csapatnak, boldog vagyok, hogy hozzájárultam a győzelemhez – értékelt Trincao talán azért is visszafogottan, mert még kicsit küzd a spanyollal

A La Liga élcsoportja: 1. Atlético Madrid 50 pont, 2. Barcelona 43, 3. Real Madrid 43, 4. Sevilla 42.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.