Pattogott a Bolha: Messi teljesen kikelt magából + videó

Argentína tizenegyespárbajban győzte le Kolumbiát a Copa América elődöntőjében, így készülhet a Brazília elleni szombati fináléra. A feszültség tapintható volt a meccsen, s Lionel Messi sem tudta leplezni az érzelmeit. Magából kikelve ordított a kolumbiaiak tizenegyest hibázó játékosával. „Most táncolj!” – vágta oda cinikusan korábbi barcelonai csapattársának.

Magyar Nemzet
2021. 07. 07. 16:12
World Cup 2022 South American Qualifiers - Argentina v Ecuador
Soccer Football - World Cup 2022 South American Qualifiers - Argentina v Ecuador - Estadio La Bombonera, Buenos Aires, Argentina - October 8, 2020 Argentina's Lionel Messi celebrates scoring their first goal REUTERS/Agustin Marcarian - HP1EGA902E8PP Fotó: Agustin Marcarian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, rendkívül feszült hangulatú meccs volt a Copa América elődöntőjében az 1-1-re végződő Argentína–Kolumbia, amely tizenegyespárbajban dőlt el az argentinok javára. 47 szabálytalanság történt a találkozón, bokája pedig vérezni kezdett, úgy bokán rúgták. Talán emiatt is viselkedett tőle szokatlanul, meglehetősen ingerülten a tizenegyesrúgások alatt a fiatalkorában Bolha becenévre hallgató sztár:

 

A videón az látható, amint Messi azt ordítja cinikusan a kolumbiaiak tizenegyest hibázó játékosának, Yerri Minának, hogy „Baila ahora!”, azaz „Most táncolj!”. Volt előzménye az ügynek, ugyanis Mina, aki 2018-ban rövid ideig a Barcelonában csapattársa is volt Messinek, az Uruguay elleni negyeddöntő tizenegyespárbajában látványos táncot lejtett, miután akkor értékesítette a saját kísérletét.

 

Mina tánca azért is volt tiszteletlen, mert akkor még nem dőlt el a tizenegyespárbaj, Messi pedig ezt a jelek szerint megjegyezte magának. A hatszoros aranylabdás később higgadtabban értékelte a meccset, s akkor már Mina helyett az argentinok kapusára, a három tizenegyest kivédő Emiliano Martínezre koncentrált. – Nehéz volt, de megérdemeltük a győzelmet – mondta Messi. – Voltak nehéz pillanataink, de itt van velünk „Dibu” (Martínez beceneve – a szerk.), aki fenomenális. Örülök a sikerének, megérdemelte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.