Így még sohasem ünnepelhetett Lionel Messi

Lionel Messi újabb győzelemre vezette a Barcelonát. Két góljával újabb csúcsot döntött meg, aktuális edzőjével pedig első közös trófeáját nyerte.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 8:30
Messi 35. címét nyerte a Barçával
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona 4-0-ra győzte le az Athletic Bilbaót a spanyol Király-kupa döntőjében, így majdnem két év után újra trófeát nyert. A duplázó Lionel Messinek ez már a 35. végső sikere volt valamelyik sorozatban a katalán klub játékosaként. Ennyi trófeát senki más nem nyert a labdarúgók közül egyetlen csapat színeiben, Ryan Giggs (Manchester United) 34-gyel fejezte be pályafutását. Messinek mégis új élmény volt a finálé: először nyert trófeát csapatkapitányként.

– Nagyon különleges számomra, hogy ennek a klubnak a kapitánya lehetek, és hogy felemelhettem ezt a kupát. Nehezen indult a szezonunk, aztán belejöttünk, bár sajnos a Real Madrid elleni meccs nem jött össze. Ma viszont türelmesek voltunk, és lecsaptunk a lehetőségekre. Azt sajnálom csak, hogy nem tudtunk együtt ünnepelni a szurkolóinkkal – fogalmazott a győztes finálé után

Az argentin játékos nem csak Giggs csúcsát döntötte meg szombat este: a döntőben elért két góljával már 31 találatnál jár az idényben. Ez a tizenharmadik évad, amikor harminc fölé jutott, az eddigi rekordernek, Gerd Müllernek tizenkettő ilyen szezonja volt. Csúcs a hét Király-kupa is, ezt Gerard Piqué és Sergio Busquets is elérte a Barcelonával 2009 óta. A hét döntőből négy alkalommal az Athletic Bilbao volt az áldozat.

A katalán klub vezetőedzője, Ronald Koeman a Barça nagy sorozata előtt, 2008-ban nyerte el a trófeát, akkor a Valencia trénereként. Más kérdés, hogy azt a szezont már nem fejezhette be az egyesület kispadján. A holland szakember már a szombati finálé előtt is biztos volt benne, hogy hasonló sorstól idén nem kell tartania, de így is fontos volt neki a siker, hiszen a Barcelona trénereként ez volt az első trófeája.

– Bármilyen változásokon is megy keresztül a klub, a Barcelona mindig trófeákért küzd. Az elsőt megszereztük, a La Ligában pedig az utolsó fordulóig küzdeni fogunk.

A bajnokságban a Barcelonának jelenleg két pont a hátránya a listavezető Atlético Madrid mögött, a második helyezett Real Madriddal szemben pedig egy.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.