Messi bejelentette: marad Barcelonában, nem akar jogi vitákat

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi még egy szezont marad a Barcelona labdarúgócsapatánál, nem akar jogi vitába keveredni.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 09. 04. 19:24
Messi
Messinek fél óra is elég volt arra, hogy eldöntse a meccset Fotó: Andreu Dalmau Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves – aki másfél hete jelentette be távozási szándékát – a goal.com szaklapnak pénteken kijelentette: egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, ami hétszázmillió euró.

– Az igazán drámai volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani – kezdte a Goal.com-nak adott interjúját Lionel Messi.

– Nem voltam boldog, és el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne kerüljek jogi vitába – fogalmazott a weboldalnak Messi. – Azt hittem, sőt biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy a idény végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. A klubvezetők viszont azt állítják, hogy június 10-e előtt nem mondtam, hogy távozni szeretnék – annak ellenére, hogy ez a borzalmas koronavírus-járvány az egész idényt megváltoztatta, és akkor még zajlott a La Liga is. Az elnök kijelentette, hogy csak akkor távozhatok, ha valamelyik klub kifizeti a játékjogomért a szerződésemben szereplő hétszázmillió eurós kivásárlási árat. De ez elképzelhetetlen. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcelonánál folytatom a pályafutásomat.

Messi hozzátette: katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása…

A sajtó azóta foglalkozott a játékmester távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes német Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, és ezzel eldőlt, hogy a 2007/08-as évad után először zár trófea nélkül egy szezont. Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman kinevezésekor azt mondta: igényt tart az argentin szupersztárra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.