Messi gigantikus fizetése viszi csődbe a Barcelonát?

A spanyol El Mundo értesülései szerint Lionel Messi 555 millió eurós (196 milliárd forintos) fizetést kap a Barcelonától a klubbal 2017-ben kötött szerződése alapján. Ez magyarázatot adhat arra, hogy miért vannak súlyos anyagi gondjai a katalán csapatnak.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 12:06
Lionel Messi, eltiltás
Messi mereng. Talán őt is meglepték a nyilvánosságra került számok Fotó: Alejandro Garcia Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az El Mundo vasárnap arról számolt be, hogy Messi 2017-ben négy évre kötött szerződése évente 138 millió eurós fizetést garantál neki, amely tovább növekedhet a különböző bónuszokkal. Az argentin klasszis megállapodása a jelenlegi idény végéig szól, és a lap úgy tudja, hogy 510 milliót már ki is fizetett a Barcelona Messinek.

Ha Messi megújítja a szerződését, további 115 millió euró üti a markát, valamint egy 78 millió eurós hűségbónusz is szerepel a listán. Az argentin sztár átszámolva nagyjából 95 ezer forintot keres meg egy perc alatt, amivel minden idők legjobban kereső sportolója – írta a Nemzeti Sport.

Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós bevétellel zárt. Ennek ellenére súlyos anyagi problémákkal kell szembenéznie a csapatnak, amelynek a teljes adóssága meghaladja az egymilliárd eurót. Ebből a rövid távú tartozás 730 millió euró.

Egy biztos: Messi gigantikus fizetése komoly tételt jelent a kiadási oldalon. Az pedig kérdéses, hogy az elmúlt négy évben ez mennyire térült meg sportszakmailag, hiszen 2017 óta két spanyol bajnoki címet szerzett a csapat, a BL-ben viszont elmaradt a siker.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.