Messi is jelentősen veszített az értékéből

A koronavírus-járvány miatt esett a sztárlabdarúgók ára egy könyvvizsgáló cég tanulmánya szerint.

Magyar Nemzet, MTI
Forrás: MTI2020. 05. 07. 14:14
La Liga Santander - FC Barcelona v Real Sociedad
SOCCER-SPAIN-FCB-SOC/REPORT Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia miatt kirobbant nemzetközi gazdasági válság futballpiaci hatásait elemző anyagban a KPMG Football Benchmark az írja, hogy a legdrágább futballisták összértéke a zárt kapus meccsek miatt eddig 6,6 milliárd euróval apadt, és ha törölnék a bajnokságokból a hátralévő mérkőzéseket, a devalválódás elérné a 10 milliárdot.

A nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a PSG francia világbajnok játékosa, értéke 225 millió euróról 177 millióra esett vissza, klubtársa, a brazil már „csak” 137 milliót ér a világjárvány előtti 175 milliós árához képest.

a Barcelona hatszoros aranylabdás argentin sztárjának pillanatnyi értéke – a szakértők szerint – 127 millió euró, míg a járvány kitörése előtt ugyanez az adat 175 millió volt. Ha folytatódik a spanyol bajnokság és a Bajnokok Ligája, Messi ára 134 millióra ugorhat fel – állítja a KPMG-tanulmány. A Real Madrid belga csatárát, Eden Hazard-t 100 millió euróért vásárolta meg a jelenlegi klubja, de ha most akarna túladni rajta, bukna az üzleten, mivel a vb-bronzérmes játékos jelenlegi piaci értéke 95 millió euró.

A tanulmány egyik végkövetkeztetése, hogy a világjárvány elmúltával a futballpiac alapvetően alacsonyabb árszintek mellett rendeződhet újjá, azaz a legnagyobb sztárokért sem fognak majd annyit fizetni, mint korábban. A játékosbérek és a különböző eredményességi bónuszok is jellemzően kisebbek lesznek majd az eddigieknél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.