Messiék vereséggel rajtoltak

A legnagyobb hazai sztár hiányzik – Bra­zília a sérült Neymar nélkül kezdte el a Copa Américát magyar idő szerint szombat hajnalban.

2019. 06. 17. 7:07
Argentina vs. Colombia
Az argentin zseninek nem indult jól a torna Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb hazai sztár hiányzik – Bra­zília a sérült nélkül kezdte el a Copa Américát magyar idő szerint szombat hajnalban. A Paris Saint-Germain világklasszisának így nem a pályán, hanem a brazil ügyészségen volt jelenése, ahol nemi erőszak vádja miatt kellett felelnie a nyomozók kérdéseire. Flavia Cristian Melvini államügyész szerint ezt teljeskörűen megtette, és tagadja a vádat, amely szerint májusban Párizsban leitatta és megerőszakolta Najile Trindadét, amint azt a hölgy állítja. Neymar az ártatlansága bizonyítására nyilvánosságra hozta azokat az üzeneteket, amelyeket Instagramon váltott vele, ezzel viszont megsértette a nő privát szféráját, emiatt a brazil rendőrség már korábban kihallgatta.

Közben a brazil válogatott nélküle is sikeresen rajtolt el a tornán, Bolíviát győzte le 3-0-ra. A csapat eleinte szenvedett, és csak az 50. perc után játszott felszabadultan, amikor videóbírózást követően a játékvezető büntetőt ítélt a javára, amit Coutinho értékesített. A Barcelona támadója három perccel később akcióból is betalált, végül a hajrában Everton Soares állította be a végeredményt. A brazil Grémio futballistája négy perccel korábban csereként lépett pályára, és pazar bombagóllal hálálta meg a bizalmat. A sajtó néhány hónapja összeboronálta már a Manchester Uniteddal, a Manchester Cityvel és a Milannal, s ha így teljesít, még bővülhet is a kérői­nek a köre.

Az argentin zseninek nem indult jól a torna
Fotó: MTI/EPA

Venezuela gól nélküli döntetlen játszott Peruval, tegnap hajnalban pedig bemutatkozott a tornán Argentína is, amelyben alighanem az utolsó esélyt kapja meg a sorstól, hogy a válogatottal is nyerjen legalább egy értékes trófeát. Az első meccs nem vitte ehhez közelebb, ugyanis a csapata 2-0-ra kikapott Kolumbiától, amivel egyébként egy szép sorozat is megszakadt: Kolumbia 2007 óta először győzte le Argentínát, Argentína pedig szintén 2007 óta először vesztett meccset a Copa Américán, azóta ugyanis csak döntetlennek számító, tizenegyespárbajjal véget érő meccsen esett ki a tornáról, illetve így veszítette el a legutóbbi két döntőt 2015-ben és 2016-ban, mindkétszer Chile ellen. Messiék végig nagy fölényben játszottak, veszélyesen is futballoztak, ám kimaradtak a helyzeteik, Kolumbia pedig – Roger Martínez és Dúván Zapata révén – két gyors kontra végén szerzett gólokkal büntette meg őket.

A Copa América történelmi mérkőzését, a következő világbajnokságot rendező Katar debütálását lapzártánk után játszották (a kilencvenes évek kezdete óta a tíz dél-amerikai válogatott mellett két meghívott is szerepel a tornán, az idén Japán másodszor, Katar viszont először jutott hozzá ehhez a lehetőséghez).

Megkezdődött a közép- és észak-amerikai labdarúgó kontinensbajnokság, az Arany Kupa is. A nyitányon Kanada 4-0-ra legyőzte Martinique válogatottját, Mexikó pedig 7-0-lal kiütötte Kubát; Carlos Antuca egymaga három góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.