Messiéknek ezúttal sem sikerült

A két gigász összecsapásán Brazília 2-0-ra legyőzte a csak két kapufáig jutó Argentínát a labdarúgó Copa América elődöntőjében, így tovább tart Lionel Messiék vesszőfutása a nemzetközi porondon. Az ötszörös aranylabdás azonban most nem mondta le a válogatottságot, mint a legutóbbi Copa után.

Magyar Nemzet
2019. 07. 04. 7:18
Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina
Firmino mellett Gabriel Jesus volt a brazilok nyerő embere Fotó: Luisa Gonzalez Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai csúcsrangadó helyszíne a hazai szurkolók legrosszabb emlékét idézhette meg, hiszen a 2014-es vb elődöntőjében, Belo Horizontében a brazilok 7-1-re kikaptak a németektől, de a kedd éjszakai – nálunk szerda hajnali – találkozónak egészen más volt a forgatókönyve.

Az 52 ezer néző előtt lejátszott meccsen a házigazda a 19. percben megszerezte a vezetést, Firmino középre tett labdáját a jó ütemben érkező hat méterről beemelte Armani kapujába. A Liverpool és a Manchester City támadója volt a nyerő duó, mert a 71. percben a második brazil találatot is ők hozták össze, ezúttal fordított szereposztásban.

Gabriel Jesus a saját térfele közepéről indulva végignyargalt a pályán, most ő adta be a labdát középre, és Firmino lőtte be (2-0). Az argentinok szerint viszont ez a kontra meg sem történhetett volna, mert előtte Agüero nem önszántából esett el a 16-oson belül, mi több, Messiék még egy 11-est reklamáltak, de ezeket az eseteket csak ők látták büntetőnek, Roddy Zambrano ecuadori játékvezető még „videózni” sem volt hajlandó.

Argentína így csak két kapufáig jutott: még az első félidőben Agüero a felsőlécre bólintott, fordulás után pedig Messi találta el a jobb oldali kapufát. Az ötszörös aranylabdás és az argentin válogatott is igyekezett, az Albiceleste tizennégyszer vette célba az ellenfél kapuját, a brazilok csak négyszer az övét, de nem ez döntött. Hanem, legalábbis Messi szerint, a játékvezető.

Firmino mellett Gabriel Jesus volt a brazilok nyerő embere
Fotó: Reuters

– A brazilok nem voltak jobbak nálunk. Igaz, az elején gyorsan betaláltak, a második góljuk viszont egy javunkra meg nem adott büntetőből indult – utalt az említett esetre az argentinok legnagyobb sztárja.

– Sok hülyeséget fújt a bíró, azt a tizenegyesgyanús esetet pedig még csak vissza sem nézte videón. Nem kifogásokat keresek, de az egész meccsen a braziloknak kedvezett – füstölgött Messi.

A 32 éves csapatkapitány most mindenesetre nem hagyja ott a válogatottat, mint a legutóbbi, 2016-os Copa Américán elveszített döntő után hirtelen felindulásból megtette.

– Új válogatott van kialakulóban, amely egyre jobb lesz, és bízom benne, hogy most a szurkolóktól nem kritikát kapunk, hanem tiszteletet – jegyezte meg.

S bár most tényleg látszott elképzelés az argentin válogatott játékán, a nagy tornagyőzelem az 1993-as Copa América megnyerése óta továbbra is várat magára, és a 2019-es dél-amerikai kontinensbajnokságon két ezüst után most legfeljebb a bronz jöhet össze.

A másik elődöntőt, a Chile–Peru találkozót ma hajnalban rendezték.

Finalista Mexikó

Az Egyesült Államokban zajló közép- és észak-amerikai kontinensbajnokságon, az Arany Kupán elsőként Mexikó jutott be a döntőbe, miután hosszabbításban 1-0-ra verte Haitit.

A másik ágon az Egyesült Államok–Jamaica találkozót ma hajnalban rendezték.

A franciaországi női világbajnokság elődöntőjében: Egyesült Államok–Anglia 2-1, a Hollandia–Svédország találkozót lapzárta után játszották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.