Mesterhármasok hétvégéje Angliában

A Leicester megadta az alaphangot az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A három évvel ezelőtti aranyérmes még pénteken 9-0-ra kiütötte a Southamptont, ami rekord a Premier League-ben.

Magyar Nemzet
2019. 10. 28. 10:21
Premier League - Liverpool v Tottenham Hotspur
Henderson és Szalah góljával fordítottak a Vörösök Fotó: Phil Noble Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Leicester megadta az alaphangot az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A három évvel ezelőtti aranyérmes még pénteken 9-0-ra kiütötte a Southamptont, ami rekord a Premier League-ben, korábban idegenben egyetlen csapat sem aratott ekkora különbségű győzelmet; az eddigi csúcsot a Manchester United tartotta, amely 1999 februárjában 8-1-re nyert a Nottingham Forest otthonában. A Leicester fölényes sikeréhez az is hozzájárult, hogy a hazaiak már a 12. percben emberhátrányba kerültek. A vendégektől Ayozé Perez, valamint az angol válogatott Jamie Vardy is mesterhármast jegyzett.

Ugyanezt a bravúrt érte el a horvát felmenőkkel bíró amerikai Christian Pulisic a Chelsea-ben, amely 4-2-re nyert a Burnley vendégeként. Frank Lampard együttese sorozatban a hetedik tétmérkőzésén győzött, s a kezdeti botladozás után a bajnokságban is felzárkózott az élmezőnyhöz. A Manchester City hozta a kötelezőt, hazai pályán 3-0-ra verte az Aston Villát. A rangadón a Tottenham révén ugyan már az 1. percben vezetést szerzett, de fordított a Liverpool, s továbbra is veretlen. Nyolc nyeretlen meccs után 3-1-re nyert a Manchester United a Norwich vendégeként, pedig két 11-est is kihagyott.

Premier League, 10. forduló: Burnley–Chelsea 2-4, Manchester City–Aston Villa 3-0, Arsenal–Crystal Palace 2-2, Liverpool–Tottenham 2-1, Norwich–Manchester United 1-3, Sou­thampton–Leicester 0-9; az élcsoport: 1. Liverpool 28 pont, 2. Manchester City 22, 3. Leicester 20, 4. Chelsea 20.

Robert Lewandowskit nem lehet megállítani. A Bayern München lengyel középcsatára az Union Berlin ellen is betalált, s a klubjában sorozatban 13. összecsapásán volt eredményes – csak a nyitányon, a Dortmund elleni német Szuperkupa-találkozón nem szerzett gólt. Az őszi szezonban összesen 18 tétmeccsen 22 gólnál jár. A német bajnokság első kilenc fordulójában kivétel nélkül gólt szerzett, amire korábban senki sem volt képes a Bundesligában.

A két magyar válogatott játékossal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig – mindketten végigjátszották a mérkőzést – egygólos vereséget szenvedett Freiburgban. A házigazdák szintén magyar válogatott labdarúgója, nem lépett pályára. Az RB Leipzig négy forduló óta nyeretlen a Bundesligában, két döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget, s visszacsúszott a hatodik helyre. Szalai Ádámmal a soraiban nyert 3-1-re a Mainz a vendég Köln ellen; a 31 éves magyar válogatott csatár végigjátszotta az összecsapást. Ismét nyert a Mönchengladbach.

Henderson és Szalah góljával fordítottak a Vörösök
Fotó: Reuters

Bundesliga, 9. forduló: Bayern München–Union Berlin 2-1, Freiburg–RB Leipzig 2-1, Hertha–Hoffenheim 2-3, Schalke–Dortmund 0-0, Mainz–Köln 3-1, Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt 4-2; az élcsoport: 1. Mönchengladbach 19, 2. Bayern 18, 3. Freiburg 17, 4. Dortmund 16, 5. Wolfsburg 16, 6. Leipzig 15.

Mindkét éllovastól csupán döntetlenre futotta az olasz labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. A címvédő Juventus 1-1-et játszott az újonc Lecce otthonában, az Internazionale hazai pályán nem bírt (2-2) a Parmával. A „nosztalgia-rangadót” a Roma nyerte a Milan ellen.

Serie A, 9. forduló: Lecce–Juventus 1-1, Internazionale–Parma 2-2, Roma–Milan 2-1; az élcsoport: 1. Juventus 23, 2. Internazionale 22, 3. Atalanta 20, 4. Napoli 16.

Spanyolországban a két gigász nélkül rendezték meg a hét végi 1. fordulót, hiszen a katalóniai zavargások miatt az El Clásicót december 18-ra halasztották. A Barcelona és Real Madrid távollétében cincogtak az egerek, a Betis feletti győzelmével a tabella élére állt a Granada.

La Liga, 10. forduló: Atlético Madrid–Bilbao 2-0, Celta Vigo–Real Sociedad 0-1, Granada–Betis 1-0; az élcsoport: 1. Granada 20, 2. Barcelona 19, 3. Real Sociedad 19, 4. Atlético 19, 5. Real Madrid 18.

Kalmár újra betalált

A Dunaszerdahely 2-0-ra győzött a garamszentkereszti FK Pohronie otthonában a szlovák labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A DAC magyar játékosai közül Vida Kristopher és Vida Máté végig a pályán volt a sereghajtó otthonában, Kalmár Zsolt a szünet után állt be. Kalmár remekül kezdte az idényt, az első öt tétmeccsen ötször volt eredményes, de augusztustól október ele­jéig sérülés miatt nem játszhatott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.