Mesut Özil luxusvillája a klubelnöké mellé épül Isztambulban

Tavaly március óta nem lépett pályára az Arsenalban Mesut Özil, a szerződése az idény végén lejár, a londoni klub pedig annyira szabadulni akar tőle, hogy már a pénz sem számít neki. Sajtóhírek szerint a német világbajnok még januárban a Fenerbahçe játékosa lesz, de az Arsenal a nyárig tovább fizeti a rekord magas bérét.

Magyar Nemzet
2021. 01. 06. 14:00
null
A szurkolók szerint inkább Özilnek kellene mennie Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az utolsó napig kitöltöm a szerződésemet. Ha egy klub el akar küldeni egy játékost, de ő elutasítja ezt, akkor a klubnak el kell fogadnia. Én pedig nem akarok innen elmenni – jelentette ki határozottan Mesut Özil augusztusban, amikor már látványos volt, hogy Mikel Arteta edző egyáltalán nem számol vele az Arsenalban.

Özil legutóbbi és nagy valószínűséggel az utolsó pályára lépése a londoni csapatban 2020. március 7-én a West Bromwich Albion elleni bajnoki volt, amelyet egyébként az ő gólpasszából elért találattal nyertek meg 1-0-ra. Azóta a 32 éves irányító meccskeretbe is csak kétszer került még júniusban, a jelenlegi idényben pedig Arteta minden lehetséges módon kifejezte, hogy már nem tekinti őt a csapat tagjának, így például az Európa-ligába be sem nevezte.

Az angol Daily Mail értesülései szerint Özil most mégis elhagyhatja az Arsenalt a szerződése idény végi lejárta előtt, és már meg is állapodott a török Fenerbahçe csapatával, amelyhez még ebben a hónapban csatlakozhat. Az egészben a legfurcsább, hogy Özil úgy köt három és fél évre szóló szerződést a török klubbal, hogy az első fél évben továbbra is az Arsenal állja a heti 350 ezer fontos fizetését, amely eredetileg járt volna neki az idény végéig. Özil tehát elérte a célját: egyetlen fontról sem mondott le az angol együttes javára, ugyanakkor a tavasszal újra pályára léphet.

Pénzügyileg nagyszerűen járt a németek világbajnoka, hiszen a Fenerbahçe évi 4,5 millió fontot fizet majd neki, amely mellé 2,2 millió fontos aláírási pénzre is jogosult. A hírek szerint már el is kezdett berendezkedni Isztambulban a török származású középpályás, ugyanis luxusvillát építtet, amelyben a Fenerbahçe klubelnöke, Ali Koc szomszédja lesz. Özilt rendkívül erős szálak kötik Törökországhoz, elég csak megemlíteni, hogy amikor 2019-ben feleségül vette Amine Gülşe török színészt és modellt, Recep Tayyip Erdoğan elnök volt a tanúja.

Mindeközben választott hazájában, Németországban, amellyel 2014-ben világbajnok lett, a balul sikerült 2018-as vb óta nem hívták a válogatottba. Özilt 2013-ban Arsene Wenger szerződtette az Arsenalba a Real Madridból, és a legendás francia edző nemrég véleményt formált a játékos helyzetéről. – Nem volt nehéz kezelni őt. Özil egy művész, különleges képességekkel, de támogatni kell, hogy kihozza magából a legjobbat – állapította meg Wenger. – A labdarúgásban kétféle út közül választhatsz. Abban hiszel, hogy mindenki azonos munkát végez, vagy ha van egy kreatív játékosod, neki elég kevesebbet védekeznie, és köré építed a csapatod, amely képes kompenzálni ezt a hátrányt. Ezt kell mérlegelni.

Úgy tűnik, Arteta nem hisz a művészekben, Özilben legalábbis biztos nem. Mindenesetre a török–német 254 meccsen 44 gólt és 77 gólpasszt hozott össze az Arsenalban, volt a Bundesliga, a La Liga és a Premier League asszisztkirálya is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.