A Mezőkövesd volt az itthon egyeduralkodó Fradi újabb áldozata

A Mezőkövesd különösebb ellenállás nélkül adta meg magát a Ferencvárosnak a labdarúgó NB I 10. fordulójában, a Fradi 3-0-ra győzött a Groupama Arénában. A végeredmény már a szünetig kialakult, a vendégek megúszták a katasztrofális vereséget, amit elsősorban Szappanos kapus bravúrjainak köszönhetnek.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 18:53
null
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első fogadta az utolsót, így a Mezőkövesd nem sok jót remélhetett a Ferencváros elleni mérkőzésétől. A Mezőkövesd az előző bajnokság meglepetéscsapata volt a remek szereplésével, csak a hajrában csúszott le a dobogóról, és mondhatni, most is meglepetés a teljesítménye, csak éppen ellenkező előjellel. A mezőnynek abba a felébe tartozik, amely mindegyik meccsét le tudta játszani, egy sem maradt el, mégis a legkevesebb pontot gyűjtötte vasárnapig, és várható volt, hogy ez így is marad.

 

A mezőkövesdi védők nemigen tudták visszafogni Tokmacot
Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

 

Azt ugyanis elképzelni is nehéz volt, hogy a kövesdiek rossz szériája éppen a Groupama Arénában szakad majd meg. Aki mégis beleélte magát, az nagyon hamar kijózanodott: húsz perc elteltével a Fradi könnyedén futballozva már 2-0-ra vezetett. Ráadásul tetszetős gólokat is szerzett. A 15. percben Uzuni adott be balról, Boli elengedte a labdát, amely így Tokmachoz került, aki remekül lefordult a védőjéről, és kicsit keresztbe elrúgta a labdát a jobb alsó sarokba, Szappanos kapus tehetetlen volt – 1-0.

Öt perccel később már-már megalázó módon növelte az előnyét a Ferencváros: Jagodics figyelmetlenségének köszönhetően Boli jutott labdához, aki Uzunihoz passzolt balra, de a szélső nem lőtt Neszterov és Jagodics mellől, hanem okosan jobbra gurított, Boli pedig jobbal az üres kapu bal alsó sarkába lőtt 11 méterről, kissé jobbról – 2-0.

 

Adott némi könyörületet a Fradi a Mezőkövesdnek, kicsit visszavett a tempóból, így a vendégek is eljuthattak kapujának közelébe, igaz, sok vizet nem zavartak ott. Ráadásul a 43. percben meg is fogyatkoztak, Meszhi megkapta a második sárga lapját, és ezzel a pirosat is. Maradt csattanó a játékrész végére is, az első félidő hosszabbításában Uzuni már nem gólpasszt adott, hanem maga mattolta Szappanos kapust: kilépett a védők mellől Tokmac passzával, és higgadtan lőtt a hálóba – 3-0. Uzuninak egyébként ez volt az első gólja a magyar élvonalban.

 

 

A második félidő eleje Szappanos-show-t hozott. Az 50. percben Vajda feleslegesen ellökte a tizenhatoson belül Heistert, Iványi játékvezető pedig büntetőt ítélt. Haratin állt a labda mögé, szokása szerint kivárta, ám most Szappanos nyerte az idegek csatáját, nem vetődött el korán, majd amikor kellett, gyors vetődéssel kiütötte az ukrán lövését. Egy perccel később Zubkov fejelhetett tisztán az ötösről, ám a kövesdi kapus hatalmas bravúrral szögletre mentett, majd kicsit később Boli lövését is hárította. A kapusát leszámítva a tíz emberrel játszó Mezőkövesdnek nem sok köze volt ekkor a meccshez. A hátralévő idő pedig nem volt több puszta formalitásnál. A Mezőkövesd sikerrel igyekezett megúszni a katasztrofális vereséget, amelyhez továbbra is szüksége volt Szappanos remek védéseire, a Fradi pedig bár támadott, nem rángatta túlzottan az istrángot, így is a vártnál jóval könnyebben zsebelte be az újabb három pontot.

 

 

NB I, 10. forduló

Péntek

Diósgyőr–Újpest, a vendégek nem álltak ki, a 3 pontot a Diósgyőr kapta.

Szombat

Paks–Puskás Akadémia 6-2 (3-0), Paks, Városi Stadion, 1089 néző, jv: Antal. Gólszerző: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), ill. Baluta (27.), Mance (85.)

Budafok–Bp. Honvéd december 23-ra halasztva.

MTK–Mol Fehérvár 3-1 (1-0), Új Hidegkuti Stadion, 1356 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Cseke (11-esből 9.), Schön (62.), Miovszki (64.), illetve Stopira.

Vasárnap

Zalaegerszeg–Kisvárda 1-2 (0-1), Zalaegerszeg, 815 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Koszta (64.), illetve Viana (11.), Navrátil (51.)

Ferencváros–Mezőkövesd 3-0 (3-0), Groupama Aréna, 5900 néző, jv.: Iványi. Gólszerző: Tokmac (15.), Boli (20.), Uzuni (45+1.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.