Mezőkövesd: cserecsatár egyenlítette ki a ZTE parádés gólját

Nem szerezte meg az első győzelmét a bajnokságban sem a Mezőkövesd, sem a Zalaegerszeg, 1-1-re végződött a találkozójuk. A vendégeknek Vass Patrik ragyogó góllal szerzett vezetést, amelyet a második félidőben a csupán négy perccel korábban beállt Marin Jurina kiegyenlített.

2020. 08. 21. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalódással kezdte az új bajnokságot a Mezőkövesd, mivel az első fordulóban kikapott Diósgyőrben. Ezzel szemben a Zalaegerszeg elégedett lehet a rajtjával, hiszen 3-3-at játszott – tegyük hozzá: remek meccsen – a bajnoki címre hajtó Mol Fehérvárral, és a teljesítménnyel, valamint az egy ponttal is elégedett lehetett az élvonalban akkor bemutatkozott fiatal vezetőedző, Boér Gábor.

– Túl vagyunk a rajton, amit jelen helyzetünkben sikeresnek értékelek – nyilatkozta a zalai klub hivatalos honlapjának a második forduló előtt. – Mezőkövesden is szeretnénk a Fehérvár elleni teljesítményünkre építeni, de tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz lesz, hiszen a tavalyi év egyik legjobban teljesítő és legszebb stílusban játszó csapatához látogatunk, ahol ráadásul kiváló szakmai munka folyik. Bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani, szeretnénk újabb meglepetést okozni.

A ZTE a héten leigazolta Újpestről Koszta Márkot, aki korábban Mezőkövesden is futballozott, Boér Gábor a cserék közé nevezte a támadót, aki aztán a második félidőre állt be.

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, a két csapat szemlátomást tartott egymástól, óvatosan futballoztak. Említésre méltó események nélkül telt el az idő a 21. percben, amikor váratlanul gólt szerzett a Mezőkövesd, Nagy Dániel lépett ki középen a védők közül egy jó átadással, majd a hálóba lőtt. Az asszisztens lest intett, ezért Solymosi Péter játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé – ha már használhatta volna a VAR-t, biztosan megadja a gólt, Nagy ugyanis nem lesen kapta a labdát…

Bár a házigazda kezdeményezett többet, a vendégek szereztek vezetést, ráadásul szépségdíjas góllal! A 37. percben Babati jobbról, a labdának alányúlva löbbölt a jobbösszekötő helyén kilépő Vass Patik elé, aki futtából, kapásból, 8 méterről lőtt a hálóba – 0-1. Vass teljesítményének az értékét növeli, hogy erősen ballábas futballistaként vállalkozott jobbal erre nehéz kivitelű lövésre, azt pedig csak ő tudná megmondani, hogy bal oldali középpályásként mit keresett a jobb oldalon csatárpozícióban.

A szünet után valamivel élénkebb lett az iram, a felek derekasan küzdöttek, de az infarktus senkit sem kerülgetett az izgalmak miatt. Amennyire váratlan volt az egerszegiek vezetése, annyira az volt a Mezőkövesd egyenlítése is a 62. percben. A mindössze négy perccel korábban beállt Marin Jurina kissé balra kapott labdát Cseritől, és a bosnyák játékos ballal, 10 méterről a hálóba bombázott – 1-1. Az akció elején Jurina véletlenül buktatta az egyik védőt futás közben, ha Solymosi lefújja, ki tudja, egyenlít-e a házigazda.

Fogcsikorgatva harcolt a hazai és a vendégcsapat is a győztes gólért, de egyikük sem játszott igazán jól, és ezért képtelenek voltak próbára tenni az ellenfél kapusát. Komoly helyzet nem alakult ki a hátralévő időben, így maradt is az 1-1, ami a látottak alapján igazságosnak mondható – bár ezzel aligha elégedett a két csapat, amelyeknek még várniuk kell az első győzelmükre.

 

NB I, 2. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Mezőkövesd, 2018 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)

MTK–Bp. Honvéd 19.00

Szombat

Ferencváros–Diósgyőr elhalasztva

Kisvárda–Puskás Akadémia szeptember 4-én 20.00 órára halasztva.

Mol Fehérvár–Paks 21.00

Vasárnap

Újpest–Budafok 17.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.