Mi az Eb-t nézzük, Messi az éjjel Copa Américán varázsolt + videó

Az Argentína–Chlie összecspás 1-1-re végződött a dél-amerikai kontinenstornán.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2021. 06. 15. 8:52
null
Messi és Vidal jó barátok Forrás: Twitter/Copa América
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben megy a labdarúgó Európa-bajnokság, Brazíliában zajlik a dél-amerikai kontinenstorna, a Copa América. Közép-európai idő szerint hétfő éjjel a B csoport után az A-ban is megkezdődtek a mérkőzések, s az Argentína–Chlie összecsapás 1-1-re végződött.

A 2015-ös és a 2016-os Copán is az argentinok és a chileiek játszották a döntőt, a végén mindkétszer 11-esek döntöttek, és nem kis meglepetésre mindkétszer a chileiek örülhettek. Legutóbb másfél héttel ezelőtt világbajnoki selejtezőn csapott össze a két együttes, akkor az argentínai Santiago del Esteróban 1-1-es döntetlenre végeztek egymással a felek.

Most az argentin válogatott Rio de Janeiróban Emiliano Martínez – Montiel (Molina, 86.), Lucas Martínez, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes (Di María, 68.), Lo Celso (Palacios, 68.) – Messi, Lautaro Martínez (Agüero, 81.), González (Correa, 81.) összeállításban játszott, Chile felállása pedig így nézett ki: Bravo – Isla, Medel (Roco, 84.), Maripán, Mena – Vidal (Alarcón, 85.), Pulgar, Aránguiz – Palacios (Bereton, 77.), Vargas (Pinares, 77.), Meneses (Galdames, 93.). Nagy nevekből tehát nem volt hiány egyik oldalon sem, és a meccs főszereplői is közülük kerültek ki.

a 34. percben szabadrúgásból talált be Claudio Bravo kapujába.

 

A Barcelona hatszoros aranylabdás játékosa pályafutása 57. szabadrúgásgólját jegyezte. Ám Messinek öt év után ez volt az első gólja szabadrúgásból az argentin válogatottban, és a Nigéria elleni 2018-as vb-csoportmeccs (2-1) óta az első találata, amelyet nem tizenegyesből lőtt. A mostani gólja azonban nem volt elegendő a győzelemhez. Az 57. percben Chile 11-eshez jutott, s ugyan a korábbi barcelonai, jelenleg az Intert erősítő Arturo Vidal büntetőjénél Emiliano Martínez a lécre tolta a labdát, a kipattanót Eduardo Vargas befejelte, és ezzel be is állította az 1-1-es végeredményt.

 

Lionel Messi és Arturo Vidal jó barátok maradtak
Fotó: Twitter/Copa América

A csoport másik mérkőzésén: Paraguay–Bolívia 3-1.

A tornát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna meg Argentína és Kolumbia kilenc városában, de a koronavírus-világjárvány miatt az Európa-bajnoksághoz idén nyárra halasztották. S a Copának a helyszíne is megváltozott. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (Conmebol) Kolumbiától a zavaros belpolitikai helyzet, a kormányellenes tüntetések, Argentínától a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt vette el a rendezést. A beugró Brazília lett, amely Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiabá és Goiania öt stadionjában ad otthont az eseménynek. A Copa Américán szurkolók nem lehetnek jelen a stadionokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.