Michael Jordan három vasárnap is velünk lesz a képernyőn

The Last dance – ez volt a címe az utóbbi idők legnépszerűbb sorozatának. A főszereplő Michael Jordan, minden idők legjobb kosárlabdázója, és persze csapata, a Chicago Bulls, amely az ikon vezérletével hat bajnoki aranygyűrűt nyert. Ott csak részleteket láthattunk a sorsdöntő meccsekből, most azonban a Sport TV jóvoltából hármat is teljes egészében megnézhetünk.

Magyar Nemzet
2020. 07. 12. 8:28
null
Forrás: nba.com/bulls
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Jordan nevét azok is ismerik, akiket egyáltalán nem érdekel a kosárlabda. A világ legsikeresebb kosárlabdázójának tartják, ő volt generációja legjobban szponzorált játékosa, és kiemelkedő szerepe volt abban, hogy az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte növekedett. Minden idők egyik legnagyobb hatású sportolója.

Tizennégy idénye alatt hatszor bajnok, tizennégyszer All Star-kiválasztott, hatszor a rájátszás és a döntő legjobb játékosa, tízszer a liga gólkirálya, ötször az év legértékesebb játékosa volt, ezzel az NBA történetének legsikeresebb játékosává vált. Imponáló eredménysor, és hogy a fénykorában a világ legismertebb, legnépszerűbb – és cseppet sem mellékesen legjobban kereső – sportolójának számító kosarasfenomén véletlenül se menjen feledésbe, tavasszal a Netflix bemutatta a pályafutását átölelő sorozatát, amelynek a címe The Last dance, azaz Utolsó tánc volt. A széria nézettsége rekordokat döntött az Egyesült Államokban és szerte az egész világon.

Az egyes epizódokban láthattunk részleteket Michael Jordan karrierjének sorsdöntő meccseiből, ám most hármat közülük teljes egészében is megnézhetünk a Sport TV jóvoltából. A csatorna a következő három vasárnap főműsoridőben ad le egy-egy emlékezetes mérkőzést magyar kommentárral. Elsőként július 12-én (21.30) 1986-ig mehetünk vissza az időben, ahol a rájátszásban Michael Jordan a későbbi bajnok, Larry Birddel felálló Boston Celtic ellen 63 pontot dobott úgy, hogy a szezonban sérülés miatt jóformán alig játszott. Egy 1962-es rekordot döntött akkor meg, amelyet azóta sem tudott senki sem felülmúlni. A meccs után Larry Bird, a liga akkori egyik legfényesebb csillaga ezt mondta: „Azt hiszem, ez csak Isten volt Michael Jordan képében!”

Egy hét múlva, július 19-én (22.00) azt láthatjuk, hogy Michael Jordan miként szerezte meg első bajnoki címét a Chicago Bullsszal 1991-ben. Az ellenfél a Magic Johnsont is soraiban tudó Los Angeles Lakers volt, a párharcot lezáró ötödik meccsen abból kapunk bemutatót, miért is volt ellenállhatatlan a Michael Jordan, Scottie Pippen páros. Végül július 26-án (20.00) végignézhetjük Jordan utolsó fináléját a felejthetetlen utolsó perccel. Michael Jordan 35 évesen 45 pontot szerez, és felér hatodszor is a csúcsra a Utah Jazz ellen.

A tervek szerint az NBA szezonja július 30-én folytatódik, addig a Sport TV minden nap lead egy klasszikusnak számító mérkőzést az NBA gazdag múltjából, ennek a felvezetésnek a része Michael Jordan három kiemelkedő meccse. Az NBA 22 legjobb csapata az orlandói Walt Disney Worldbe költözik egy buborékba, ott zárják le a 2019–20-as szezont, amely így októberig tart majd, és a Sport TV rendszeresen élőben közvetít mérkőzéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.