Micsoda gesztus a Ferrarinak: vörös lesz egy Mercedes!

A hét végén az olaszországi Mugellóban rendezik meg a Formula–1-es világbajnokság kilencedik futamát, az első Toszkán Nagydíjat. Ez éppen a Ferrari 1000. nagydíja a száguldó cirkuszban, és erre nemcsak az istálló emlékezik, a Mercedes is tett egy gesztust.

2020. 09. 10. 16:58
null
Fotó: Daimler AG Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mugello történetesen a Ferrari tesztpályája, így a Toszkán Nagydíjon még inkább hazai pályán lesz, mint a múlt hét végén volt az Olasz Nagydíjon Monzában. Ott mindkét Ferrari, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is kiesett – előbbi már a verseny ötödik körében fékhiba miatt, utóbbi a gumifalban kötött ki –, és a csapatnak idén szörnyű szezonja van, de az ünnep mégiscsak ünnep. Ennek jegyében az istálló új festéssel jelentkezett a jubileumra, Mugellóban a megszokott élénkpiros helyett az első, 1950-es F1-es szezonban futott Ferrari 125 F1-es modell burgundi vörös árnyalata köszön vissza Vettel és Leclerc autóján.

Íme, Leclerc autója...

Fotó: Twitter

...és legújabb sisakja:

Fotó: Facebook

Leclerc ugyanis egy különleges sisakfestéssel is kirukkol, megeleveníti a Ferrari történelmét a csapat világbajnok versenyautóival. De a Mercedes is tiszteleg a Ferrari előtt, a vasárnapi futamon egy vörösre festett Mercedes is feltűnhet! No nem vagy Valtteri Bottas autója, hanem a biztonsági autó, ha úgy hozza a helyzet, hogy a pályára kell hajtania.

– A Toszkán Nagydíj egyben a Ferrari ezredik Formula–1-es versenye is lesz, ami mutatja, hogy ez a kiváló olasz márka milyen nagy hagyományokkal rendelkezik. A Formula–1 történelmének számos nagyszerű pillanata fűződik hozzá, és azzal tisztelgünk előtte, hogy a Mercedes-AMG biztonsági autója ezúttal különleges festést kap, a Ferrari piros színét – jelentette be Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A csütörtöki nap másik nagy híre is a Ferrarihoz kötődik: reggel hivatalos lett, hogy a szezon végén távozó négyszeres világbajnok Vettel jövőre a Racing Pointból átalakuló Aston Martin csapatnál folytatja versenyzői pályafutását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.