Mikler kivédte az oroszok szemét

Négy évet kellett visszamennünk az időben: az idei Eb-selejtező előtt legutóbb 2015-ben győztük le az orosz válogatottat; otthon és idegenben is négy góllal nyertünk.

2019. 04. 12. 13:00
Mikler Roland
Jól jött kapusunk rutinja Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy évet kellett visszamennünk az időben: az idei Eb-selejtező előtt legutóbb 2015-ben győztük le az orosz válogatottat; otthon és idegenben is négy góllal nyertünk. Nem sok jel utalt arra, hogy Asztrahányban újra sikerül a bravúr. Bodó Richárd a sérülése miatt nem állt a Csoknyai–Matics kapitánypáros rendelkezésére, igaz, az oroszoknál is volt jelentős hiányzó: Bodó szegedi csapattársa, Dmitrij Zsitnyikov. Közel ötezer néző látta az asztrahányi arénában, amint a fiatal magyar válogatott megmérkőzött az elsősorban az északmacedón Vardar Szkopjében kézilabdázó játékosokra (Gorbok, Siskarjov, Gyibirov, Kiszeljov) építő oroszok ellen.

A megilletődöttség legapróbb jele nélkül kezdett a magyar csapat. Balogh Zsolt bő negyedóra alatt már öt találatnál járt, Mikler Roland remekül védett, Ligetvári Patrik bátran lőtt, az újonc Rosta Miklós két góllal jelentkezett. A Vardar Szkopje világklasszis balszélsője, Timur Gyibirov időn túli hétméteressel csökkentette ötre az oroszok hátrányát (10-15). Mikler Roland, a magyar csapat legjobbja kilenc védéssel fejezte be az első félidőt.

Jól jött kapusunk rutinja
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A parádé folytatódott a szünet után: Mikler eszén nem tudtak túljárni az oroszok, bő tíz perc alatt csak egy gólra voltak képesek öt magyar találattal szemben. Egy kisebb mélypont is belefért: 20-11-ről 22-16 lett, de ez sem szegte a magyar kapitányok kedvét: Vaszics Márkó személyében újabb újonc állt be. Belelendült az orosz kapus, Viktor Kirejev is, de nem tudta überelni magyar kollégájának produkcióját. A fiatal magyar válogatott – a rutinos Mikler Roland vezérletével – magabiztosan győzte le története során először hat góllal, 25-19-re az indiszponált oroszokat. Vasárnap Érden (tv: 16.00, M4 Sport) újra megmérkőzik a két csapat.

„Hatalmas gratuláció jár a fiúknak. Tudtuk, hogy elengedhetetlen a kiváló kapusteljesítmény, Mikler Roland rengeteget segített a védéseivel, és dicséret illeti a védekezésünket is. Még nagyobb is lehetett volna a különbség” – értékelt a Sport TV-nek Csoknyai István szövetségi kapitány.

A csoport másik mérkőzésén Olaszország meglepetésre 26-23-ra legyőzte Szlovákiát, így Magyarország és Oroszország mögött a harmadik helyen várja a folytatást. Szlovákia pont nélkül áll az utolsó helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.