A rangidős Mikler megfiatalodott a nemzeti csapatban

Mikler Roland rendre remekel a magyar férfikézilabda-válogatottban. A rangidős kapus állítja, az Európa-kupa megnyerése is azt mutatja, hogy előre lépett a csapat.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 03. 11:55
Men Handball World Championship 2021
Mikler Roland 35 évesen is remekel a kapuban Fotó: Anne-Christine Poujoulat / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfikézilabda-válogatott a spanyolországi bravúr után Horvátországot is legyőzte, s megnyerte az Európa-kupát. Mikler Roland a Nemzeti Sportnak értékelte a csapat teljesítményét.

– Magának a győzelemnek talán valóban nincs jelentősége, a sorozatnak viszont az adott értelmet, hogy minden csapat tesztelni tudta azokat a játékosait, akik addig kisebb szerepet kaptak   A spanyolok és a horvátok is gyengébb kerettel jöttek hozzánk, igaz, az előbbi találkozón mi sem a legerősebb csapatunkkal álltunk ki, ráadásul ugyanaz a gárda utazott Horvátországba, az ellenfél viszont nem tartalékolt. Persze nagyon jól hangzik, hogy olyan csapatok előtt végeztünk, mint a spanyol és a horvát, de helyén kell kezelni ezt a sikert    – mondta Mikler Roland.

A kapus jó példával élt, amikor arról beszélt, hogyan érzékelhető a fejlődés.

– Talán a legjobb ebben a csapatban, hogy mindenki sikeréhesen lép pályára, meg akarja mutatni, mit tud, és mindent meg is tesz azért, hogy előreléphessen. Csak egy példa: régebben a szlovákok ellen sokszor a kötelező győzelem terhe miatt nehezebben ment a játék, most nem volt ilyen, mindenki magára vállalta a felelősséget. Nagyon jól érzem magam ebben a válogatottban, amelynek egyébként én vagyok a legidősebb tagja. Remekül együtt lehet működni a fiatalokkal, az edzői stábbal, amely megtalálja a hangot mindenkivel, ráadásul jönnek a sikerek is, így különösen jó részt venni benne –   fogalmazott a 35 éves kapus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.