Ekkor keljen, ha nem akar lemaradni Milák újabb érméről!

Szombaton újra érdemes hajnalban ébredni Milák Kristóf miatt. Magyar idő szerint 3.30-kor rendezik a tokiói olimpián a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjét, amelyben az érem szinte biztos a kétszázon már bajnok magyar klasszisnak, de az amerikai Caeleb Dressel ellen az első helyért is versenyben lehet. Szikrázó csatára van kilátás!

2021. 07. 30. 19:00
MILÁK Kristóf
Tokió, 2021. július 29. Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás elõfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Milák elõdöntõs 100 méter pillangón. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őrületesen pillangózott a 2019-es vb-n, élmény volt nézni a világrekordját kétszázon – mondta Milák Kristófról a lapunknak adott exkluzív interjúban novemberben. – Ha valaki megdönti Phelps csúcsát, az biztosan jól csinál valamit a medencében.

Már akkor sejtette az amerikai, hogy a tokiói olimpián Milák lesz az egyik legnagyobb ellenfele. Dressel sprintszámokban indul, 50 és 100 méteren, magyar riválisának pedig a 200 pillangó a fő száma, amelyet már meg is nyert Tokióban. Egyértelmű volt, hogy az összecsapásukhoz Miláknak kell Dressel felségterületére úsznia, s a 100 pillangó döntőjében közvetlenül csapnak össze.

A selejtezőkben Caeleb Dressel volt a jobb Fotó: MTI/Kovács Tamás

A selejtezőkön ez csak közvetetten jött össze, mindkétszer különböző futamokban úsztak, és Dressel a szám világrekordereként hozta a papírformát, mindkétszer jobb időt úszott Miláknál. De a 21 éves magyar kihívó, ambícióit bizonyítva, az elődöntőben új olimpiai csúcsot ért el – igaz, az amerikai ezt néhány perccel később tovább javította.

Legutóbb a 2017-es budapesti világbajnokságon versengtek közvetlenül. Mindkettejüknek az a viadal jelentette a nemzetközi áttörést, Dressel győzött 100 pillangón, a 17 éves Milák lett mögötte a második.

Az volt a magyar klasszis első felnőtt világversenye, és bár akkor is kétszázon tudott volna jobbat, abban a számban a közelmúltbeli eredményei alapján még előtte állt a sorban a regnáló világbajnok és a riói olimpia bronzérmese, így Miláknak maradt a 100 méter.

Milák visszavághat a 2017-es budapesti vereségért Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Élveztem a versenyt vele, mert jobbá tett, és bízom benne, hogy én is őt – emlékezett vissza Dressel a Milák elleni 2017-es vb-csatára lapunknak. – Szívesen mennék újra ellene, mert akkor tudom kihozni magamból a legtöbbet, amikor a legjobbakkal úszom.

Nos, erre magyar idő szerint szombaton 3.30-kor sor kerül a 100 pillangó olimpiai döntőjében. Hogy az arany és az ezüst kettejük nyakába kerül, az szinte biztos, az egyetlen kérdés, hogy melyik kiébe. Papíron a 100 gyorson már győztes amerikai az esélyesebb, de…:

– Minden erőmmel, tudásommal készülni fogok a Dressel elleni csatára, biztosan jót fogunk versenyezni – nyilatkozta a 200 pillangó magyar bajnoka az M4 Sportnak.

Következhet a csillagok háborúja Tokióban. S nem mellesleg a magyar úszók utolsó fellépése a medencés versenyszámokban, ugyanis Milákon kívül már mindenki más befejezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.