Minden versenyen keményen odateszik magukat Hosszú Katinkáék

A Nemzetközi Úszóliga (ISL) második szezonjának szinte teljes egészében a budapesti Duna Aréna ad otthont, a küzdelmeket október közepétől december végéig rendezik meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 09. 19:46
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinkára is vonatkoznak a szigorú szabályok Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ISL szerdán Facebook-oldalán tartott online sajtótájékoztatót, melyen kiderült, hogy a magyar fővárosban az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, összesen tíz csapat részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd az elődöntőbe, amelyet november 19. és 22. között bonyolítanak le.

A négycsapatos fináléra a tervek szerint december utolsó hetében kerül sor Tokióban.

A versenyeket a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg, a Magyarországra érkező sportolóknak pedig az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan egy buborékban kell majd élniük.

– Minden úszóval együtt nagyon várjuk már, hogy Budapesten újra versenyezzünk. Azt gondolom, nagyon jót fogunk szórakozni hétről hétre, mi az Ironnal pedig keményen odatesszük magunkat – mondta a közvetítésben

Az idei kiírásban tíz csapat verseng: a címvédő Energy Standard mellett a Cali Condors, a London Roar, a NY Breakers, a Frog Kings, a Toronto Titans, az Aqua Centurions, az LA Currents, a DC Tridents, valamint Hosszú Katinka csapata, az Iron indul a sorozatban.

A csapatlisták alapján idén is számos úszó képviseli a magyar színeket: Hosszú Katinka mellett Verrasztó Dávid, Telegdy Ádám, Szabó Szebasztián, és is medencébe ugrik.

Az ISL-sorozat első idényének állomásain egyszerre négy csapat küzdött egymással, a lebonyolítás szerint minden csapatból – együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehetett részt egy viadalon. Egy számban klubonként két úszó versenyzett, a helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, így alakult ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehetett szerezni, míg a váltók dupla szorzóval jártak, az úgynevezett csillagszóró futamban – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – pedig akár triplázni is lehetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.