Mindenki egy magyarra figyel a Bayern München mai BL-meccsén

Ma este két mérkőzéssel zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős programja, s házigazdaként a Bayern München és a Chelsea egyaránt előnyből várhatja a visszavágót. A címvédő bajorok továbbjutási esélyeit pedig aligha lehet megkérdőjelezni.

2021. 03. 17. 10:10
null
Bayern Munich's English midfielder Jamal Musiala (R) challenges Lazio's Italian midfielder Manuel Lazzari during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match Lazio Rome vs Bayern Munich on February 23, 2021 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP Forrás: Alberto PIZZOLI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hete a Bayern München idegenben is nagyon elkalapálta a Laziót, 4-1-re győzött Rómában, ilyenkor mondjuk azt, hogy a visszavágót már le se kellene játszani. A bajor csapat honlapján azonban ennél udvariasabbak, a mérkőzést felvezető írásban a címben – „Lehetetlen küldetés a vendégeknek?” – a kérdőjel odabiggyesztése erről tanúskodik; és csak azt taglalják, hogy ha hihetünk a statisztikáknak, akkor Hansi Flick együttese fél lábbal már a negyeddöntőben van. Tudniillik a BL-ben és elődjében, a BEK-ben eddig 88-szor esett meg, hogy valamely csapat idegenben háromgólos előnyt szerzett, s minden alkalommal tovább is jutott. A Bayernnek ráadásul tizennyolc meccses veretlenségi sorozata van a BL-ben, ami ráadásul tizenhét győzelmet tartalmaz, csak decemberben a csoportkörben az Atlético Madrid húzta ki otthon 1-1-es döntetlennel ellene. Robert Lewandowskiék a hét végén a Werder Bremen vendégeként aratott 3-1-es sikerrel melegítettek be a mai összecsapásra, s a Bundesliga tabelláját négy pont előnnyel vezetik.

Jamal Musiala (jobbra, Bayern München) és Manuel Lazzari az első mérkőzésen
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

A mai mérkőzésnek magyar vonatkozása is lesz, hiszen az erdélyi Kovács István dirigálja. A 36 éves játékvezető apai ágon magyar, anyai ágon sváb származású, a határtól mindössze hat kilométerre levő Nagykárolyban született, 2011 óta kettős állampolgár, amire elmondása szerint nagyon büszke.

A másik találkozón a Chelsea is előnyből fogadja az Atlético Madridot. A két együttes február 23-án a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási korlátozások miatt Bukarestben csapott össze, s a londoni Kékek végül szépségdíjas, ollózásos találatával nyertek 1-0-ra „idegenben”. Thomas Tuchel vezetőedző és segítője, Lőw Zsolt január végén vette át a Chelsea irányítását, amely azóta szárnyal: tizenkét tétmeccsén nyolc győzelem és négy döntetlen a mérlege. Tuchel munkásságának leginkább szembetűnő eredménye a védelem stabilitása: a londoniak ebben az időszakban mindössze két gólt kaptak, miközben tizenháromszor voltak eredményesek.

A hátsó alakzat hibátlan teljesítményére gyaníthatóan ma este is szüksége lesz a Premier League-ben negyedik angol együttesnek, a spanyol bajnokságban listavezető Atlético ugyanis gólerős játékosokkal lép fel a Stamford Bridge-en. Diego Simeone vezetőedző alakulatából Luis Suárez, João Félix és Marcos Llorente is komoly veszélyt jelenthet a hazaiak kapujára. És a spanyoloknak, ellentétben a Lazióval, nem reménytelen a helyzete.

– Folytatni akarjuk a Bajnokok Ligáját, és ha szerzünk két gólt Londonban, akkor tovább is megyünk – szögezte le Koke, a madridiak csapatkapitánya is.

A múlt hét végén mindkét csapat 0-0-ra végzett, az Atlético a Getafe, a Chelsea pedig a Leeds otthonában; a londoniaknak ez az eredmény ma is jó lenne.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók, mai műsor: Bayern München–Lazio 21.00 (az első mérkőzésen: 4-1, tv: Spíler 2), Chelsea–Atlético Madrid 21.00 (az első mérkőzésen: 1-0, tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.