Mit tanult mesterétől a tanítvány? – ez a Vidi meccsének a kérdése

Hosszú rossz sorozatát megtörve a Fehérvár előbb kiverte a Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupából, majd a hétvégén magabiztos győzelmet aratott Zalaegerszegen. Szerda este a Paks ellen odahaza kell bizonyítania, hogy valóban elkapta a fonalat. A két edző, Szalai Tamás és Bognár György régi ismerősként találkozik majd.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 16:40
null
Szalai Tamás tiszteli Bognár Györgyöt és a Paks eredményeit Fotó: TÓTH ELLA Forrás: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játékosként, a pályán elkerülte egymást a két szakember, hiszen az ötvenszeres válogatott, 59 éves 1996-ban a BVSC-ben fejezte a pályafutását, a 41 éves Szalai Tamás pedig 1998-ban mutatkozott be az NB I-ben a Videoton labdarúgójaként.

Edzőként azonban már keresztezték egymás útját, ahogy arról a Vidi trénere beszélt a Paks elleni mérkőzésre hangolva.

– Csákváron három évet dolgoztam együtt Bognár Györggyel, így mondhatom, hogy ismerem a futballról alkotott véleményét. Ellenfelünk nagyon támadó felfogású csapat, rengeteg energiát mozgósítanak ennek érdekében. Harcos, agresszív mentalitással tudjuk majd ezeket a támadásokat semlegesíteni. Bízom a srácokban és abban, hogy az elmúlt két mérkőzés bebizonyította, több van ebben a csapatban, mint az év eleji eredmények mutatták. Nem szabad lelépnünk arról az útról, amelyre rátaláltunk a múlt héten. A Vidinek mindenhol a győzelem reményében kell pályára lépni. Ezért is mondtam azt az öltözőben, hogy nekünk már minden mérkőzés olyan, mint egy döntő, teljesen mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben játszunk. Ezt a hozzáállást szeretném látni szerda este is – fogalmazott Szalai Tamás a Vidi honlapjának, aki a ZTE elleni sikert követően jó hangulatban készülődhet.

A Paks ebben az évben eddig éppen az előző fordulóban nyújtott a várakozás alatt teljesítményt, amikor otthon 3-1-re kikapott az Újpesttől.

– A Fehérvár elleni összecsapásunk ad majd választ arra, hogy sikerül-e kijavítani a hibáinkat – mondta Bognár György. – Arra számítok, hogy mindkét kapu előtt adódik majd helyzet, és mindkét csapat nyílt játékot fog felvállalni. Lehet tehát eső, lehet hó, meglátjuk! Szeretnénk jó eredményt elérni, bízom a csapatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.