MLSZ-intés: szabályszegés esetén újra zárt kapuk lehetnek

Várható volt, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem hagyja szó nélkül a szurkolói csoportosulásokat a lelátókon, amelyek szembemennek az országos érvényű távolságtartási előírásokkal. Az MLSZ pénteki közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a rendelet előírásának be nem tartását a rendőrségnek jogában áll szankcionálni, ami újra zárt kapus meccsekkel is járhat. A szövetség, amelynek a kormányrendelet betartatására nincs jogköre, csak azokat a klubokat riogatja büntetéssel, amelyeknek a játékosai a szurkolókkal „pacsiznak”.

Forrás: MLSZ.hu2020. 06. 05. 12:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ közleményében mindenekelőtt köszöni a kluboknak az erőfeszítéseket, a szurkolóknak pedig a nagy érdeklődést és támogatást, amelyet az elmúlt hetekben tanúsítottak; ugyanakkor felhívja a figyelmet a távolságtartási előírások betartására.

„Miközben örömmel tapasztaljuk és megköszönjük az ultrák lelkes, támogató jelenlétét és szurkolását, az előírások elmulasztását a szövetség elítéli, felelőtlenségnek tartja, és ezúton kéri a legvérmesebb szurkolókat az előírások betartására, a jogkövető és felelős magatartásra, a saját egészségük, a szeretett klubjuk játékosainak, szakembereinek és az ellenfeleknél dolgozók egészsége védelme érdekében.

A rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni. A hatóság intézkedhet akár a helyszínen az egyes személyekkel szemben, vagy megbüntetheti a szervező egyesületet, amelyet a kormányrendelet felelősként nevesít az előírások betartatása tekintetében.

A rendőrség joga a mérkőzések megtartásának engedélyezése és minősítése, és ezen jogkörében lehetősége van a mérkőzés zárt kapus módon történő megtartásának elrendelésére is” – áll a közleményben.

Az MLSZ kiemeli, hogy a folyamatosan tesztelt játékosok és az egészségügyileg ellenőrizetlen szurkolók esetleges érintkezése felelőtlenség. A gólöröm és a mérkőzés utáni közös ünneplés, „pacsizás” a jelenlegi különleges helyzetben kifejezetten kockázatos a pályákon, és az MLSZ szabályai tiltják. S azzal a sportszervezettel szemben, amelynek a játékosai ezt a tilalmat megszegik, az MLSZ haladéktalanul fegyelmi eljárást indít.

Az MLSZ kitér a szerdai Honvéd–Mezőkövesd (2-1) Magyar Kupa-döntőre, amelyet a szövetség szervezett, így a lelátókon a távolságtartási előírások megszegése miatti esetleges szankció őt magát sújtja, amit tudomásul vesz. Az MLSZ az MK-döntővel kapcsolatosan újságírói megkeresésre arról tájékoztatott, hogy a díjátadáson részt vevő Csányi Sándor MLSZ-elnök és a kormányt képviselő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendelkezett a 24–36 órás negatív teszteredménnyel, ahogy mindenki, aki a szigorú szabályokkal védett sportzónába belépett a mérkőzés ideje alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.