MLSZ-szóvivő: Ez még csak a félévi bizonyítvány

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

Forrás: MTI2019. 06. 15. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: az elmúlt időszakban „szép eredményeket” ért el a válogatott. Kiemelte: Wales előtt a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot is „kitűnő játékkal, nagy küzdőszellemmel” győzte le szövetségi kapitány együttese.

„Azonban ez még csak a félévi bizonyítvány, mert az év végit a válogatott esetében majd ősszel osztják ki” – hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: „messze még a vége, sok munka van hátra”.

„Fújhatunk egyet, de nem szabad megelégednünk, mert kemény mérkőzések várnak ránk” – utalt Sipos Jenő az őszi folytatásra, amelynek során Szlovákiát és Azerbajdzsánt fogadja a válogatott, míg Horvátországban és Walesben vendégként lép pályára.

„Az esély, a remény megmaradt a továbbjutásra. Ez a legfontosabb. A közelmúltban ilyenkor, a selejtezős sorozatok féltávjánál már többször csak matematikai esélye maradt a csapatnak” – emlékeztetett.

A jövő évi Eb-n, melyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendeznek, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Amennyiben a nemzeti csapat kijut a kontinensbajnokságra, úgy két csoportmérkőzésen biztosan Budapesten lép pályára. A válogatott a júniusi Eb-selejtezők előtt pályabejáráson látogatta meg az épülő létesítményt.

„Így is nagy hatással volt a játékosokra, amit láttak, még szurkolók és a füves pálya nélkül is lenyűgözte őket a stadion. Mindannyian szeretnének telt ház és hazai közönség előtt pályára lépni a Puskásban, mert ez életre szóló élményt jelentene számukra” – mondta Sipos Jenő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.