Húsz éve várt erre a feladatra a Mol Fehérvár új sportigazgatója

Ahogyan azt már korábban megírtuk, tényleg Sallói István lett Kovács Zoltán utódja a Mol Fehérvár sportigazgatójának posztján. A fehérvári klub kedden este jelentette be hivatalosan az eddig Zalaegerszegen ugyanebben a szerepkörben dolgozó sportvezető érkezését, aki ezzel hazatért.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 20:08
null
Labdarúgóként sikeres volt a klubnál, most vezetőként próbálja meg ugyanezt Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaznak bizonyult a Magyar Nemzet információja: a Mol Fehérvár bejelentette, hogy Sallói István a klub új sportigazgatója. Mint ismeretes, Kovács Zoltán, aki hat évig töltötte be ezt a posztot, azután ajánlotta fel a felmondását, hogy a csapat az örmény Ararat ellen kiesett az Európa-konferencialiga selejtezőinek első fordulójában, és Garancsi István klubtulajdonos a felmondást elfogadta.

Sallói István az utóbbi három évben a Zalaegerszeg sportigazgatójaként dolgozott, korábbi klubja már szombaton bejelentette a távozását. A Mol Fehérvár kedd estig várt ezzel, és az új sportigazgató lényegében hazatért, hiszen a Videotonban lett elismert futballista, az év játékosa és válogatott is, 1991 és 1993 között már csapatkapitányként erősítette a piros-kékeket. Az egykori középpályás innen Kispestre igazolt, 1994-től pedig Izraelben folytatta pályafutását.

 

Labdarúgóként sikeres volt a klubnál, most vezetőként próbálja meg ugyanezt
Fotó: Molfehérvárfc.hu

 

– Fantasztikus éveket töltöttem el Fehérváron, gyakorlatilag itt nőttem fel. Már sokszor elmondtam, 14 évesen Csiszár Guszti bácsi fedezett fel egy utánpótlástornán, ezt követően a katonai szolgálatomat leszámítva 27 esztendős koroming Székesfehérváron éltem és játszottam, most pedig nagy örömmel térek vissza a klubhoz. Emlékszem, mindig nagy figyelemmel követtem dr. Brávácz Ottó akkori elnök munkáját, ami nagy inspirációt jelentett abban, hogy visszavonulásom után a sportvezetői pályát választottam. Húsz éve erre a feladatra vártam, ettől a perctől kezdve azért dolgozunk mindenkivel közösen, hogy sikeres csapatot építsünk – nyilatkozta a bejelentés során Sallói István a klub honlapjának.

Az NB I 2021–2022-es bajnoki idénye a hét végén kezdődik, és az első fordulónak ad némi pikantériát, hogy Sallói István vasárnap a Mol Fehérvár sportigazgatójaként éppen Zalaegerszegre utazhat először.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.