Moszkva után máris Fehérvár

Valószínűleg az őszi szezon legkeményebb napjait tapossa a Ferencváros. Múlt szombaton derbi az Újpest ellen, tegnapelőtt Európa-liga-meccs Moszkvában, vasárnap bajnoki rangadó Fehérváron. Nincs hát idő ünnepelni a CSZKA feletti bravúrt sem, s a továbbjutási esélyek latolgatásával is meg kell várni a két hét múlva esedékes visszavágót az Európa-ligában.

2019. 10. 26. 8:31
Nguen, Tokmac; Karpov, Vagyim
Tokmac és az FTC lendületben, vajon a Fehérvár megállíthatja őket? Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkvába nemhogy a magyar, úgy általában az európai csapatok sem nyerni mennek. A Ferencvárosnak huszonöt év után azonban másodszor is sikerült megtréfálnia a CSZKA-t. 1994-ben ugyan 2-1-re kikapott az akkor Novák Dezső irányította csapat, mégis a fradisták emlékezhetnek sikerként arra a találkozóra, hiszen a visszavágón szintén 2-1-es győzelemmel, 11-esekkel továbbjutottak a KEK 1. fordulójából.

A csütörtöki 1-0-s diadallal a zöld-fehérek ismét elkezdhetnek álmodozni, bár Szergej Rebrov vezetőedző rögtön a mérkőzés után, a Sport TV-nek adott nyilatkozatában talán túl szigorúan vetette el ezt a lehetőséget. – Kezdhetünk gondolkodni a továbbjutásról? – kérdezték tőle, amire így felelt: – Nem. Lépésről lépésre kell továbbra is haladnunk. – Aztán megenyhült, s elárulta, mivel motiválta a játékosait a találkozót előtt: – Azt mondtam nekik, mutassunk az embereknek valamit, amiről emlékeznek majd a Ferencvárosra a mérkőzés után. Szerintem a CSZKA most már biztosan emlékezni fog ránk. Ma még ünnepelhetünk, de csak kicsit, mert vasárnap már fontos bajnoki vár ránk.

Rebrov később, a sajtótájékoztatón elismerte, hogy – különösen az első félidőben – a CSZKA-nak sokkal több helyzete volt, ám készültek arra, hogy a második félidőben meglepik az ellenfelüket. Azt is elárulta, tudatosan vezettek több támadást az ellenfél védelmének a bal oldalán, mert a másik oldalon játszó Fenandes szerinte az egész orosz liga egyik legjobbja azon a poszton. Innen nézve nem is véletlen, hogy a gól előtt a Fradi jobbszárnyán bontakozott ki a támadás.

Aki látta a meccset, pontosan tudja, hogy bravúrjai nélkül esélyese sem lett volna a Fradinak. A kapus humoránál volt, amikor értékelte a találkozót.

– Sok dolgom volt, várható is volt, hogy itt, Moszkvában nem fogunk unatkozni. Nem is baj, mert kicsit hűvös volt, így legalább mozgásban voltam végig – kezdte a nyilatkozatát, majd a győzelem előzményeit és várható hatását elemezte. – Nagy munka volt, nagyon örülünk neki, hogy végre sikerült három pontot szereznünk. Az előző mérkőzés a Ludogorec ellen nagyon nem úgy alakult, ahogy terveztük, de bízom benne, hogy ez most hatalmas fordulópont lesz. A győzelem akkora löketet fog adni mindenkinek, hogy az ősz hátralévő mérkőzéseit ebből merítve sikeresen zárjuk majd.

Tokmac és az FTC lendületben, vajon a Fehérvár megállíthatja őket?
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A győztes találat szerzője, Varga Roland az eufória pillanataiban kényes helyzetéről – válogatott létére rendszeresen csere a klubjában – is fesztelenül beszélt: – Eddig is csináltam a dolgom, ezután is fogom. Meglátjuk, a jövőben mennyi játéklehetőséget kapok. Egy biztos, rossz szót nem lehet rám szólni, az edzéseken mindent beleadok. Elismerem, nehéz helyzet az enyém, de valahogy mindig motiválom magamat. Ezután is ezt fogom tenni. Nem vagyok reklamálós, asztalra csapós típus, teszem a dolgom, és bízom benne, minél többet játszom majd.

Vasárnap máris itt az újabb lehetőség. Az előzetes információk alapján Székesfehérváron telt ház fogadja majd a Fradit. A tét mindenki előtt világos. Az NB I két legjobb és legtehetősebb csapata, a címvédő, illetve az előző évi bajnok, a vesztett pontok alapján a 2019–20-as idényben jelenleg ugyanúgy álló, az első és második helyezett Fehérvár és Ferencváros csap össze. Előzetesen háromesélyes mérkőzés. A győztes aztán határozottan lépéselőnybe kerül.

NB I, 10. forduló. Szombat: Mezőkövesd–Debrecen 14.30 (tv: M4 Sport), Újpest–ZTE 17.00 (M4 Sport), Honvéd–Kaposvár 17.00, Kisvárda–Puskás Akadémia 17.00, Paks–Diósgyőr 17.00; vasárnap: Fehérvár FC–Ferencváros 17.15 (M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.