Moszkvától sem ijed meg a magyar válogatott

A magyar válogatott 1956 óta nem győzött Moszkvában, akkor az Aranycsapat nyert a Szovjetunió ellen. Most viszont rég nem látott idegenbeli győzelmi sorozatban van a Marco Rossi együttese, amely Oroszország vendégeként lép pályára ma 20.45-kor (tv: M4 Sport) a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

2020. 10. 14. 8:30
null
20201005 MN Budapest MN Magyar Labdarúgó Válogatott edzés labdarúgás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szófia, Belgrád, Moszkva. Kalandornak is felcsaphatnának a magyar válogatott labdarúgói, akik kevesebb mint egy hét leforgása alatt 2673 kilométert repültek, hogy bevegyék a bolgár, a szerb és az orosz fővárost. A háromból kettő helyszín neve mellé már pipa került, múlt csütörtökön csapata 3-1-re győzött Bulgáriában az Európa-bajnoki pótselejtezőn, majd vasárnap 1-0-s sikert aratott Szerbiában a Nemzetek Ligájában (NL). Moszkvában zárul az egyhetes turné, de az oroszok elleni mérkőzésen az előző kettőnél is nehezebb dolga lehet a magyar csapatnak.

Rossi füzetében lapul a nyerő taktika. Fotó: Mirkó István

Vasárnap a szerbek elleni siker után autóba ült, és Magyarország felé vette az irányt, éjjel szelte át a szerb határt. Az RB Leipzig kapusa Budapestről repült vissza Németországba klubja kérésére, így ő a második Bundesliga-játékos, aki kiesett Rossi együtteséből, hiszen Sallai Rolandot már a Bulgária elleni találkozó után visszarendelte a Freiburg. Gulácsi kiesésével lehetőséghez juthat a magyar kapuban aki kulcsfigurája volt a Ferencvárosnak a sikeres Bajnokok Ligája-selejtezőkön.

Gulácsin kívül a Fehérvár védője, Hangya Szilveszter sérülés miatt maradt le a moszkvai járatról, Oroszország ellen viszont visszatérhet a magyar válogatott kezdőjébe és akiket Rossi az előző meccsen csak csereként vetett be, mert pihentetni akarta őket. Szep­temberben mindketten végigjátszották az oroszok elleni, hazai NL-meccset, amelyen úgy kapott ki 3-2-re a magyar válogatott, hogy háromgólos hátrányban is volt.

– Budapesten kaptunk három gólt a saját hibáinkból, de a játékunk minősége azonos szinten volt az oroszokéval – emelte ki Marco Rossi. – Hátrányban is kitartottunk a taktikai terv mellett, és a végére újra nyílttá tettük a meccset. Tudtuk, hogyan kell játszanunk, és tudjuk azt is, hogy most mire van szükség.

Oroszország vasárnap a törökökkel 1-1-et játszott hazai pályán, de a Magyarország elleni sikerrel nagy lépést tenne az A divízióba jutás és a csoportgyőzelem felé.

– Intenzív volt a törökök elleni találkozó, és hasonló erőpróbára számíthatunk Magyarországtól is – fogalmazott Sztanyiszlav az oroszok szövetségi kapitánya. – A magyaroknak vannak olyan játékosaik, akik képesek csereként is új lendületet adni. Nem akarok név szerint megnevezni senkit, de készülnünk kell rájuk.

Nem véletlenül óvatos az orosz edző: Magyarország szeptemberben Törökországban győzött az NL-ben, ami után Bulgáriában és Szerbiában is sikert aratott. Egymás után három idegenbeli tétmeccset legutóbb 1984–1985-ben nyert meg a magyar válogatott, amely akkor többek közt Détári Lajossal, Kip­rich Józseffel és Nyilasi Tiborral a pályán sorrendben Hollandiát, Ciprust és Ausztriát verte meg a világbajnoki selejtezőkön. Már az nagy szó, hogy Rossi csapata megismételte ezt a sorozatot, az pedig minden előzetes várakozást felülmúló lenne, ha Oroszországban tovább tudná nyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.