Mourinhót megvigasztalták

Az angol bajnokság hagyományos karácsonyi fordulójában hazai pályán kapott ki a Chelsea, Carlo Ancelotti győzelemmel, Mikel Arteta döntetlennel mutatkozott be az Everton, illetve az Arsenal kispadján, a Tottenham pedig 65 év után tudott fordítani ezen a jeles napon.

Magyar Nemzet
2019. 12. 27. 7:18
Premier League - Chelsea v Southampton
Nathan Redmond (balra) gólja tette biztossá a Southampton győzelmét a Chelsea ellen Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XIX. század végére, egész pontosan 1889-re nyúlik vissza az angol labdarúgásban a Boxing Day hagyománya, igaz, eleinte karácsony első napja számított családi futballünnepnek. Később mindkét nap rendeztek meccseket, majd 1958 óta december 26-án lépnek pályára a csapatok a négy profi ligában. A Boxing Day elnevezésre több magyarázat is él egymás mellett, ezúttal ne merüljünk el bennük, legyen elég annyi, hogy tegnap a Premier League-ben a 19. forduló esett erre a nevezetes napra, benne több igazi meglepetéssel.

A sort a Tottenham kezdte, maga a Brighton elleni találkozó is szolgált érdekességekkel, ám egy szomorú hír elterelte róla a figyelmet: a kezdés előtti nyilatkozatában José Mourinho, a londoniak menedzsere elcsukló hangon válaszolta az ünnepre vonatkozó kérdésre, hogy elhunyt a család kutyája. Vigaszként a játékosai több helyzettel kezdtek, ám a 37. percben a vendégek fokozták a kínjait, amikor vezetést szereztek. A szünet után nem sokkal azonban egyenlített, majd Dele Alli a győztes gólt is megszerezte – a Spurs 1954 után tudott újra megfordítani egy meccset a karácsonyi fordulóban, és sorozatban már tizennégy találkozón maradt veretlen a Boxing Day-en.

Nathan Redmond (balra) gólja tette biztossá a Southampton győzelmét a Chelsea ellen
Fotó: Reuters

Első mérkőzésére készült az Arsenal kispadján Mikel Arteta, csapata Bournemouth-ban hátrányba került, Pierre-Emerick Aubameyang azonban kiegyenlített, így az eddig Manchesterben Josep Guardiola segítőjeként dolgozó szakember ponttal mutatkozott be. Az utóbbi időben felemás teljesítményt nyújtó Chelsea a rosszabbik arcát mutatta meg: hiába támadott sokat a Stamford Bridge-en a Southampton ellen, a vendégek jobban gazdálkodtak a kevesebb helyzetükkel, és 2-0-ra nyertek – a Chelsea nyolc év után veszített el egymás után két hazai meccset a PL-ben. Carlo Ancelotti győzelemmel debütált az Everton kispadján, a nagyszerűen futballozó Manchester United pedig hátrányból simán verte meg a Newcastle-t.

Premier League, 19. forduló: Tottenham–Brighton 2-1, Chelsea–Southampton 0-2, Bournemouth–Arsenal 1-1, Aston Villa–Norich 1-0, Crystal Palace–West Ham 2-1, Everton–Burnley 1-0, Sheffield United–Watford 1-1, Manchester United–Newcastle 4-1, Leicester–Liverpool 0-4. Ma játsszák: Wolwerhampton–Manchester City 20.45 (Spíler1).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.