Az MTK a hosszabbítás utolsó percéig remélhetett pontot

A labdarúgó NB I 18. fordulójának első meccsén az MTK és a Puskás Akadémia találkozott, és a több helyzetet kidolgozó felcsúti együttes a hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra nyert, és ezzel meg is előzte a tabellán az MTK-t a harmadik helyre lépve.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 14:31
null
Kiss Tamás (jobbra) aktívan futballozott a Puskás Akadémiában Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK újoncként, a Puskás Akadémia pedig a legutóbbi bronzérmesként harcol a harmadik helyért, így bármelyiküknek a győzelem a másik ellen lépéselőnyt jelentett. Eddig tizenegyszer találkoztak az élvonalban, a Puskás Akadémia kétszer nyert, az MTK nyolcszor, csak egy mérkőzés lett döntetlen, mégpedig a legelső, amelyet Fehérváron rendeztek meg.

 

Kiss Tamás (jobbra) aktívan futballozott a Puskás Akadémiában
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A tét meg is látszott, de csak az iramra volt jó hatással. Szemlátomást az MTK és a Puskás Akadémia is nagy ambícióval vetette bele magát a küzdelembe, ám a színvonalon ez nem érződött, rengeteg volt a hiba a rohanásban. Eleinte az MTK játszott némi fölényben, ám a felcsútiak fokozatosan átvették az irányítást. Több helyzetig is eljutottak, a legérdekesebb az volt, amikor a 27. percben Knezevic szögletből célozta meg a kaput, és Mijatovics lábbal mentett a gólvonalon. A hazai kapus több meleg pillanatban is remek érzékkel avatkozott játékba, ám az egyiknél a saját csapattársával, Herrerával ütközve megsérült, és le kellett cserélni. Somodi állt be a helyére, és neki is hamar be kellett mutatnia egy bravúrt Mence lövésénél.

A csapatok cseréi is azt bizonyították, hogy mindkettőjük számára fontos a három pont, ám Michael Boris, az MTK vezetőedzője pórul járt a sok változtatással: a 77. percben Pintér meghúzódott, több cserére nem volt már lehetőség, így a hazai együttes tíz emberrel játszotta végig a hajrá perceit. A vendégek igyekeztek kihasználni az emberelőnyt, ám Somodi kapus remekül védett, és egészen a 95. percig tartani tudta a döntetlent. Akkor azonban a héten Felcsútra érkezett Géresi Krisztián – a Mol Fehérvár adta át a játékjogát – szép akció végén mellel maga elé tette a labdát, majd mielőtt még földet ért volna, a kapu jobb oldalába vágta 10 méterről – 0-1.

 

 

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest, 14.45 (M4 Sport)

Ferencváros–Kisvárda 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 14.10 ((M4 Sport)

Diósgyőr–Budafok 16.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.