Az MTK a 91. percben rontotta el az új DVTK-edző debütálását

A Diósgyőr új vezetőedzővel, Geri Gergellyel, az MTK pedig csaknem egy csapatnyi hiányzóval várta a két együttes összecsapását a labdarúgó NB I 14. fordulójában. Mindkét oldalon több helyzet alakult ki, az MTK tizenegyest is kihagyott, és végül az utolsó pillanatokban szerezte meg a győztes gólt, amellyel 1-0-ra győzött.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 18:58
null
Gera Dániel (fehérben) aktívan futballozott, de a kapu előtt hibázott Fotó: Zador Peter Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Boris összeállította az MTK meccskeretét. Ezúttal így festett a hiányzók névsora: Mezei Szabolcs, Nagy Zsombor, Palincsár Martin, Pintér Ádám, Balázs Benjámin, Myke Bouard Ramos, Katona Máté, Baki Ákos, Bíró Bence, Lencse László, Varasdi Dániel, Somodi Bence, Kanta József, Vancsa Zalán. Sőt, maga a vezetőedző sem lehetett ott a meccsen, mert elkapta a koronavírust, és otthon lábadozik, ráadásul a stábtagok közül is többen kidőltek, így Farkas Attila látta el a Diósgyőr ellen a vezetőedzői teendőket.

– Kicsit úgy érzem magam, mintha az Idétlen időkig című filmben lennék: mindig ugyanaz történik velünk, már harmadszor játszunk olyan csapattal, amelyiknek új a vezetőedzője, ami nehezíti a felkészülést az ellenfélre – kesergett Michael Boris a mérkőzés előtt. – Meg kell néznünk, milyen stílusban játszott Geri Gergely a Nyitrával és ki kell találnunk, hogy fog felállni a DVTK az alapján, hogy kik egészségesek.

 

Gera Dániel (fehérben) aktívan futballozott, de a kapu előtt hibázott
Fotó: Mtkbudapest.hu

 

Az említett Geri Gergely egyébként a Diósgyőr új vezetőedzője, aki a héten váltotta a kispadon Feczkó Tamást, s aki itthon teljesen ismeretlen, hiszen eddig csak a szlovák bajnokságban dolgozott. Most viszont bemutatkozott, célja pedig nyilvánvalóan nem lehetett más, mint bent tartani az élvonalban a Diósgyőrt.

Eleinte az MTK kezdeményezett többet, a vendégek csak fél óra elteltével váltak aktívabbá a támadásokat tekintve, és akkor már nekik adódtak lehetőségeik. Sőt, a 42. percben Grozav a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki. A szünet után változatosan folytatódott a játék, és az MTK tizenegyeshez is jutott. A 73. percben Sesztakov buktatta Prossert a tizenhatoson belül, Cseke büntetőjét Antal kiütötte a bal alsó sarok elől, a labda Gera elé pattant, akinek a közeli lövése elakadt az újból bravúrosan védő Antalban. Forgott veszélyben a hazai kapu is, ám a másik oldalon Schön ziccerben hibázott nagyot. Végül az MTK erőfeszítéseit kísérte siker: a 91. percben Kata egy szép csel után 22 méterről lőtt a jobb alsó sarokba – 1-0.

 

 

Ezzel az eredménnyel a Diósgyőr maradt az utolsó helyen, Geri Gergelynek cseppet sem lett könnyebb a dolga, az MTK pedig a negyedik helyen várja a bajnokság hétközi következő fordulóját.

NB I, 14. forduló

Péntek

Újpest–Puskás Akadémia 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Onovo (75.), illetve Mance (56.), Plsek (71.)

Szombat

Kisvárda–Bp. Honvéd 0-0, Kisvárda, jv.: Solymosi.

Ferencváros–Zalaegerszeg 2-0 (0-0), Groupama Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Laidouni (67.), Baturina (69.)

Mol Fehérvár–Budafok 4-1 (3-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Alef (5.), Petrjak (14., 35.), Rus (55.), illetve Kovács D. (91.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 4-3 (2-1), Mezőkövesd, jv.: Bognár T.). Gólszerző: Karnyicki (20.), Besirovic (39.), Vutov (52.), Pillár (79.), illetve Ádám (11-esből 37., 57.), Bognár I. (93.)

MTK–Diósgyőr 1-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Kata (91.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.