Müller és Lewandowski tovább srófolja a rekordjait

Bayern München–Bayer Leverkusen döntő lesz július 4-én a berlini Olympiastadionban. A bajorok szerdán izgalmas mérkőzésen 2-1-re legyőzték az Eintracht Frankfurtot.

2020. 06. 10. 23:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Müller és Lewandowski, a Bayern München dinamikus duója vitte be a hátán a Német Kupa döntőjébe a bajorokat. A fináléban (július 4., Berlin, Olympiastadion) a Bayer Leverkusen lesz a Bayern ellenfele, ha a München nyer, huszadszor lesz kupagyőztes.

A szerdai elődöntőnek a Bayern volt a toronymagas esélyese az Allianz Arenában, és az első félidő alapján úgy tűnt, Hansi Flick edző együttesének nem okoz gondot a döntőbe kerülés. Már a 14. percben megszerezték a vezetést a bajorok, amikor a gólpasszkirály csodás löbbölt átadását a horvát Perišić előrevetődve befejelte.

A továbbiakban is futószalagon alakultak ki a helyzetek Trapp, a frankfurti kapus hálója előtt, de nem esett több gól az első félidőben. A másodikban váratlanul kiegyenlített az Eintracht, a japán Kamada passzát Da Costa értékesítette a 69. percben, 1-1. Sőt, az egyenlítés után egy darabig nagyon feljött a Frankfurt, nehéz perceket élt át a Bayern. De aztán a 74. percben egy csodás Davis, Kimmich, Lewandowski támadás végén a lengyel gólt lőtt. Ez volt az idény 38. meccsén a 45. gólja – őrület! Müller és Lewandowski – ahogy idén oly sokszor, most is ők lendítették előre a Bayernt.

Német Kupa, elődöntő: Bayern München–Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0). Gólok: Perišić (14.), Lewandowski (74.), ill. Da Costa (69.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.