Murray kezd belejönni

Pekingben a skót legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt olasz Matteo Berrettinit. Visszatérése óta az eddigi legfontosabb skalpját szerezte meg a korábbi világelső.

Magyar Nemzet
2019. 10. 02. 10:21
Wimbledon
TENNIS-WIMBLEDON/ Fotó: REUTERS/Andrew Couldridge
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A cipőmet és a zoknimat sem tudom felvenni fájdalom nélkül” – indokolta az év elején bejelentett visszavonulását a háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok skót Andy Murray (képünkön). Januárban megműtötték a csípőjét, a páros specialista Bob Bryanhez hasonlóan protézist kapott, akkor esze ágában nem volt visszatérni a pályára, majd váratlanul meggondolta magát, márciusban már a visszatéréséről tájékoztatta a rajongóit a közösségi média felületein.

Végül testvérével, Jamie-vel a férfi-, Serena Wiilliamsszel pedig vegyes párosban indult Wimbledonban. Az eredmények láttán Murray-nek lehetett némi hiányérzete, de kétségkívül visszatért a kedve, újra komolyan vette a teniszt, és elhatározta, hogy egyéniben is megméreti magát.

Fotó: REUTERS/Andrew Couldridge

Augusztus óta négy versenyen próbálkozott, mérsékelt sikerrel, igaz, a múlt héten Csuhajban kilenc hónap után nyerte meg az első egyes mérkőzését ATP-tornán. Pekingben is hozza a szintet, a 3,6 millió dollár (1,1 milliárd forint) összdíjazású kemény pályás torna első fordulójában 7:6, 7:6-ra legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt olasz Matteo Berrettinit, akiről feltétlenül érdemes tudni, hogy elődöntős volt az idei US Openen, tavaly pedig megnyerte a budapesti ATP-tornát. Visszatérése óta az eddigi legfontosabb skalpját szerezte meg Andy Murray. A háromszoros Grand Slam-bajnok a következő fordulóban a 69. helyen rangsorolt brit Cameron Norrie ellen játszik, ő maga jelenleg az 503. a világranglistán.

Dominic Thiem még nem gondolkozott el a visszavonuláson, Grand Slam-versenyt és olimpiát sem nyert, mint Murray, de jelenleg ő az ötödik a ranglistán. A pekingi tornán magabiztos győzelemmel jutott a második fordulóba; az osztrák játékos a francia Richard Gasquet-t búcsúztatta, akitől kikapott két korábbi mérkőzésükön. A 26 éves Thiem harmadszor versenyez a kínai fővárosban, de először nyert meccset.

A nőknél egyelőre papírforma eredmények születtek. A világranglista-vezető Ashleigh Barty hat gémet vesztett a 37. helyen álló kazah Julia Putyincevával szemben, míg a másfél hete Oszakában tornagyőztes Oszaka Naomi még simábban intézte el a német Andrea Petkovicot.

Kiesett viszont a 12. kiemelt Arina Szabalenka. A fehérorosz teniszező, aki múlt szombaton Vuhanban diadalmaskodott, az orosz Darja Kaszatkinától kapott ki. Tovább tart Angelique Kerber vesszőfutása: a németek volt világelsője a második körben simán kikapott a szlovén Polona Hercogtól, aki 51. a világranglistán. A háromszoros Grand Slam-bajnok Kerber az utóbbi 11 találkozójából csak hármat nyert meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.