Nadal a tucatra tör, Federer visszatér

Rafa Nadal birodalmában, a Roland Garros salakján ki más is lehetne az esélyes, mint az eddig tizenegyszer diadalmaskodó manacori zseni? Az előző héten megnyerte a főpróbának számító római tornát, 33 évesen ugyanolyan jó, mint új korában, amikor 2005-ben, 19 évesen életében először hódította el a párizsi serleget.

Ch. Gáll András
2019. 05. 25. 8:11
ATP 1000 - Italian Open
Rafa király birodalma a Roland Garros salakja Fotó: Stringer . Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol vannak már azok az idők, amikor Novak Djokovics korai vereségeket szenvedett Indian Wellsben és Miamiban, vagy amikor a vert mezőnyben végzett a monte-carlói, barcelonai és madridi salakon? Nole azóta megnyerte a madridi viadalt, és Rómában is csak három szettben vesztette el a döntőt Nadal ellen.

Ők ketten, a világranglista első és második helyezettje, csúcsformában érkeztek Párizsba. Nadal eddig tizenegyszer diadalmaskodott a Roland Garros salakján, ő a címvédő, Djokovics eddigi egyetlen párizsi győzelmét 2016-ban aratta, s az összesítésben száz tornasikernél tartó legenda, a 38. évét taposó is magasba emelte egyszer az első világháborús hős pilótáról elnevezett trófeát, éppen tíz éve. A baseli klasszis négy év után tér vissza a Fény városába.

Rafa király birodalma a Roland Garros salakja
Fotó: Reuters

Nadalnak még a sorsolás is a kezére játszott. Negyedében nincs igazán komoly teniszező: az első és a második fordulóban a selejtezőből felkerült ellenfelet kap, aztán a papírforma szerint a belga David Goffin, majd a grúz Nikoloz Bazilasvili, utána pedig a japán Nisikori Kei jöhet. Ha maga Nadal választ ellenfeleket, akkor sem tudott volna kényelmesebb (sugár)utat összeállítani tizenkettedik párizsi elsőségéhez. Mintha csak a Champs-Élysées-n sétálna a Diadalív felé…

A világranglista 38. helyén álló a párizsi főtábla egyetlen magyarja, miután tegnap a selejtező harmadik fordulójában 6:2, 2:6, 6:3-ra kikapott a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovtól. Éljátékosunk negyedében van – többek között – Roger Federer, Stan Wawrinka és Sztefanosz Cicipasz. Az első körben az argentin Diego Schwartzmannal (20.) csap össze. Szívünknek kedves információ, hogy a tennis.com elemzése a vajdasági Györe Lászlót (31.) tartja „sötét lónak”.

A hölgyeknél a szakértők a címvédő román Simona Halep mellett a világranglista negyedik helyén álló holland Kiki Bertens nevét emlegetik leg­gyakrabban. A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams mindig esélyes, miként a legutóbbi két GS-tornán diadalmaskodó japán Naomi Oszaka is.

Valahogy a világ most inkább az urakra kíváncsi…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.