Djokovics már nem veretlen idén, Nadal tovább menetel

A szerdai visszatérés jól sikerült, a csütörtöki forduló viszont a végállomást jelentette Novak Djokovicsnak a Monte-Carlo Mastersen. A szerb világelsővel ellentétben Rafael Nadal újabb sima győzelmet aratott a hercegségben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 17:33
Djokovics kiesett
Novak Djokovics nagyon összekapta magát Fotó: Eric Gaillard Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics és is majdnem két hónapos szünetet tartott a februári Australian Open után. A tenisztörténelem két meghatározó alakja ezen a héten, a salakpályás Monte-Carlo Mastersen tért vissza a mezőnybe, a szerb világelső számára azonban már a nyolcaddöntőben véget ért a verseny. Djokovics a brit Dan Evanstől kapott ki 6:4, 7:5-re.

– Évek óta nem játszottam ilyen rosszul. Borzasztóan éreztem magam a pályán, olyan nap volt, amikor semmi nem jön össze – mondta a csalódott szerb.

A hercegségi tornát korábban már tizenegyszer megnyerő Nadal nem járt hasonlóan. A spanyol salakkirály eddigi két mérkőzésén összesen öt játékot veszített el, a nyolc közé jutásért a bolgár Grigor Dimitrovot gázolta le 6:1, 6:1-re.

A salakszezon az egy héttel elhalasztott Roland Garrosszal ér véget június 13-án. A Nemzetközi Tenisz-szövetség (ITF) bejelentette, hogy az olimpiai ranglistazárás időpontját ennek megfelelően június 14-re módosították, így a párizsi eredményeket még figyelembe veszik a tokiói mezőny összeállításakor.

– Nagyon boldog vagyok, hogy újra versenyezhetek, ráadásul az egyik kedvenc helyszínemen. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésem a salakszezonra – fogalmazott Nadal, aki az év elején hátfájdalmakkal bajlódott, most viszont úgy tűnik, százszázalékos állapotban kezdte kedvenc időszakát.

Nadal mellett bejutott a negyeddöntőbe a torna 2019-es bajnoka, az olasz Fabio Fognini is, aki a tavalyi kiírás törlése miatt címvédőként versenyez Monte-Carlóban.

Monte-Carlo Masters, nyolcaddöntő

Evans (brit)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 7:5

Goffin (belga, 11.)–Zverev (német, 5.) 6:4, 7:6

Cicipasz (görög, 4.)–Garín (chilei, 16.) 6:3, 6:4

Davidovich Fokina (spanyol)–Pouille (francia) 6:2, 7:6

Rubljov (orosz, 6.)–Bautista Agut (spanyol, 9.) 7:6, 5:7, 6:3

Nadal (spanyol, 3.)–Dimitrov (bolgár, 14.) 6:1, 6:1

Ruud (norvég)–Carreño Busta (spanyol, 12.) 7:6, 5:7, 7:5

Fognini (olasz, 15.)–Krajinovics (szerb) 6:2, 7:6

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.