Csak Nagy Ádám és Lang Ádám lehetett győztes csapat tagja

A külföldön játszó magyar futballisták közül Szalai Attila nem lépett pályára, mert éppen a klubváltása zajlott ezen a hétvégén. Csak Lang Ádám és Nagy Ádám játszott győztes csapatban bajnoki találkozón, Willi Orbán pedig pontot érő gólt szerzett a Bundesligában, Holender Filip pedig felkészülési mérkőzésen volt eredményes. Szokásunk szerint összefoglaltuk, hogyan szerepeltek a légiósaink a nagyvilágban.

Magyar Nemzet
2021. 01. 18. 7:30
firo: 16.01.2021 football, soccer 1st Bundesliga, season 2020/2021 VfL Wolfsburg - RB Leipzig
firo: 16.01.2021 football, soccer 1. Bundesliga, season 2020/2021 VfL Wolfsburg - RB Leipzig 2: 2 RB Nordi Mukiele, jubilation, joy, laughs, laughs, goaljubel, gesture, gesture, after the 1: 0, RB Dani Olmo, RB Willi Orban, | usage worldwide Fotó: firo/Sebastian El-Saqqa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár remekelt, gólt is szerzett, kétség sem férhet hozzá, a magyar légiósok közül érdemelte ki a legnagyobb figyelmet. Pedig a magyar válogatott védő nem is lépett pályára ezen a hétvégén, a napokat utazással és orvosi vizsgálatokkal töltötte el, ugyanis a ciprusi Apollon Limasszol megegyezett a török Fenerbahcével, ennek következtében pedig Szalai Attila Isztambulban folytatja a pályafutását egy négy és fél évre szóló szerződés szerint – ahogyan erről a Magyar Nemzet részletesen beszámolt. A Fener hétfőn este játszik bajnokit az Ankaragücü ellen, kérdéses, hogy ezen a meccsen Szalai Attila már bemutatkozhatna. A török együttes bejelentett egy másik erősítést is, a magyar védő csapattársa lesz a németek világbajnok futballistája, Mesut Özil is.

 

Szalai Attila már a török klub mezében
Fotó: Fenerbahce.org

 

Ha már szóba jött Ciprus, maradjunk is ott: végigjátszotta az Omonia Nicosia Ahnasz elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzését, amivel a magyar védő csapata a tabellán átmenetileg beérte a forduló előtt 40 ponttal listavezető Apollont, amely már Szalai Attilát nélkülözve ugyancsak nyerni tudott, így maradt pontelőnnyel az élen.

Az angol másodosztályban szereplő Bristol City magyarja, Nagy Ádám is végigjátszotta a Preston ellen 2-0-ra megnyert bajnokit, és a beszámolók szerint Nagy Ádám a meccs legjobbjai közé tartozott. A Bristol a 9. helyre lépett előre a tabellán, és csak hat pont választja el a 6. helyen álló Readingtől – a 3–6. helyezett csapatok a bajnokság végén rájátszásban döntenek a 3. feljutó kilétéről. Kevésbé lehetett boldog a holland élvonalban szereplő Heracles magyarja, Szőke Adrián ugyanis csereként állt be a 70. percben, a csapata pedig 2-0-ra kikapott Utrechtben. A belga Leuven magyarja, Bese Barnabás nem kapott helyet a St. Truiden elleni keretben.

A szerb bajnokság még szünetel, ám ide kívánkozik, hogy a törökországi Belekben edzőtáborozó Partizan Beograd felkészülési meccsén Holender Philip szerezte a lengyel Zaglebie Lubin ellen együttese első gólját, a Partizan 2-1-re győzött. A svájci élvonal vasárnap késő délutáni mérkőzésén a Lugano Kecskés Ákossal a kezdőjében látogatott a Sion otthonába, ahol egy videózás után megítélt büntetővel hátrányba került ugyan, ám a 96. percben a tizenegyest összehozó Fabio Daprelá góljával egyenlített, így felugrott a dobogó harmadik fokára, Kecskést a 85. percben lecserélték.

Holender Filip Gólja

 

 

A német Bundesligában ezen a hétvégén egyik magyar légiós sem lehetett győztes csapat tagja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindannyian bosszúsan zárták volna a fordulót. Például a sereghajtó Mainz dortmundi pontszerzése (1-1) a nagy bravúrok kategóriájába tartozik, és a 79. percben becserélt a pályán is részese lehetett ennek a sikernek. Ráadásul a Mainz el is mozdult az utolsó helyről, igaz, csak egyet lépett előre, és még mindig nagy, hét pont a hátránya a legközelebbi, még bennmaradást jelentő helyezéstől. Az RB Leipzig a Wolfsburg vendége volt, a kapuját védte, a védelemben pedig ezúttal is helyet kapott Willi Orbán, és a lipcseiek az ő góljával mentették 2-2-re a találkozót. 62 percet kapott a Freiburgban, amely 2-1-re kikapott a Bayerntől Münchenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.