Nagy Ádám remekül mutatkozott be

A Bristol City a Leeds United elleni 3-1-es hazai vereséggel kezdte a bajnokságot, az idegenbeli pontszerzés után azonban egyből jobb lett a hangulat az együttes háza táján.

Magyar Nemzet
2019. 08. 12. 12:45
null
A Bristol magyar légiósa a kapura is veszélyes volt Fotó: Robbie Stephenson/JMP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remekül sikerült bemutatkozása a Bristol Cityben, a Bolognától Angliába szerződött középpályás csapata egyik legjobbja volt a szigetországi másodosztály második fordulójában a Birmingham City ellen idegenben 1-1-re végződött találkozón. A 33-szoros válogatott, 24 éves játékos kezdőként végig a pályán volt, 93 százalékos pontossággal passzolt, a kaput is eltalálta.

A lefújás után Lee Johnson menedzser őt emelte ki a csapatából, és egyáltalán nem fukarkodott a dicsérő szavakkal: „Ádám remek teljesítményt nyújtott. Egy pillanatra sem állt meg, folyamatosan küzdött a labdáért, nagysze­rűen látott a pályán, és okosan építette a támadásokat!” – nyilatkozta a szakvezető, de a Bristol City szurkolói is dicsérték Nagy Ádámot a közösségi oldalakon. A Bristol City a Leeds United elleni 3-1-es hazai vereséggel kezdte a bajnokságot, az idegenbeli pontszerzés után azonban egyből jobb lett a hangulat az együttes háza táján.

A Bristol magyar légiósa a kapura is veszélyes volt
Fotó: Robbie Stephenson/JMP

Az élvonalban a hét végén kezdődött meg a pontvadászat, a tavaly ezüstérmes, BL-címvédő Liverpool még pénteken hazai pályán ­4-1-re verte az újonc Norwich Cityt. A bajnoki címvédő Manchester City szombaton még jobban elpáholta az ellenfelét, 5-0-ra győzött a West Ham United vendégeként. Vasárnap sor került a bajnokság első rangadójára is, és a Manchester United 4-0-ra kiütötte a Chelsea-t! Rashford kétszer talált be, s Martial és James is eredményes volt. Frank Lampard bemutatkozása rosszul sült el a londoniak kispadján.

További eredmények: Tottenham–Aston Villa 3-1, Watford–Brighton 0-3, Burnley–Southampton 3-0, Bournemouth–Sheffield 1-1, Crystal Palace–Everton 0-0, Leicester–Wolverhampton 0-0, Newcastle–Arsenal 0-1.

A Bundesliga pénteken rajtol, de a Német Kupában az első fordulóval – a 32 közé jutásért – már beindult a nagyüzem. csapata, az élvonalbeli Hoffenheim tizenegyespárbajban búcsúztatta harmadosztályú vendéglátóját, a Würzburger Kickerst. Szalai csapata 1-0-s vezetésénél az első félidő után állt be, de hiába vezetett a Hoffenheim már 2-0-ra is, a házigazdák hét perc alatt egyenlítettek. A hosszabbításban Szalai góljával 3-2-re ismét a Hoffenheimnél volt az előny, de a Würzburg újra egyenlített. A büntetőpárbajban Szalai nem hibázott, és csapata a hatodik párt követően 5-4-re bizonyult jobbnak. A szintén élvonalbeli Freiburg idegenben hosszabbítás után 1-0-val ejtette ki a harmadosztályú Magdeburgot. A Freiburgban kezdőként kapott lehetőséget, de a 61. percben lecserélték. Tegnap a Willi Orbánnal felálló, Gulácsi Pétert viszont a kispadon pihentető RB Leipzig 3-2-re győzött a másodosztályú Osnabrück otthonában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.