Nagy Ádámért a Bristol tehet ajánlatot

A játékos több nyilatkozatában is elvesztegetett fél évnek nevezte a tavaszi idényt, és kijelentette, a több játéklehetőség érdekében szívesen távozna.

2019. 08. 08. 8:34
Nagy Ádám; Behrami, Valon
A magyar középpályás Angliába költözhet Fotó: MTI/EPA/Giorgio Benvenuti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első idényében 28, a másodikban csak 13, a harmadikban 16 – ennyi tétmeccs jutott Nagy Ádámnak az olasz élvonalban szereplő Bolognában. A válogatott középpályás 2016 nyarán, az Európa-bajnokságot követően szerződött a Ferencvárosból a Serie A-ba, a futball világában mértékadó Transzfermarkt szerint 1,8 euróért. A fenti számokból is kitűnik, hogy eleinte élvezte a bizalmat, aztán egyre többször szorult a kispadra, olykor a lelátóra, és ezen a nyáron visszatérő téma az olasz sportsajtóban az átigazolása, különösen azért, mert a Bologna vezetőedzője, Szinisa Mihajlovics bevallottan nem számít rá.

több nyilatkozatában is elvesztegetett fél évnek nevezte a tavaszi idényt, és kijelentette, a több játéklehetőség érdekében szívesen távozna. Elsősorban olasz kérőkre számított, és akadt is ilyen: az első osztályba most feljutott Lecce érdeklődését több újság és portál is kész tényként kezelte. A tekintélyes Corriere dello Sport megemlítette még a játékossal kapcsolatban a török Trabzonsport, valamint azt írta, hogy néhány német Bundesliga-csapat és egy spanyol élvonalbeli együttes is szívesen látná a soraiban Nagy Ádámot, akinek a híres menedzser, Oscar Damiani is segít megoldást találni.

A CMG menedzseriroda, amely a középpályás érdekeit képviseli, csak annyit árult el, hogy azon fáradoznak a partnereikkel együtt, hogy Nagy Ádám az öt topbajnokság valamelyikében futballozhasson, olyan klubnál, amelynél a lehető legtöbb játéklehetőséghez juthat, ennek érdekében kölcsönszerződés és végleges váltás is elképzelhető. Az átigazolásokra szakosodott Tuttomer­catoweb.com oldal tegnap viszont konkrétummal rukkolt elő: a portál szerint az angol Bristol City konkrét ajánlatot tett a 24 éves magyar válogatott játékosért, akinek négyéves szerződést kínál.

A magyar középpályás Angliába költözhet
Fotó: MTI/EPA/Giorgio Benvenuti

Mindez azért meglepő, mert Angliáról eddig nem volt szó, ráadásul a Bristol nem topbajnokságban szerepel, az előző idényt a Championship, tehát a másodosztály 8. helyén fejezte be. Ugyanakkor két másik oldal, a Calcionewsweb.it és a Calciolecce.it is arról írt, hogy Nagy Ádám továbbra is képben van a Leccénél, igaz, utóbbi hozzátette, hogy külföldi kérői is vannak a magyar légiósnak, bár nem angol, hanem Corriere dello Sporttal megegyezően spanyol és német lehetőségeket említett.

A legfrissebb hírek azonban a Tuttomarcatoweb.com értesülését erősítik meg. A várható klubváltást a Sky Sports Italia és Gianluca Di Marzio olasz transzferguru is megerősítette, utóbbi ráadásul bővebb információkkal is szolgált: tudomása szerint Nagy Ádám tegnap orvosi vizsgálaton esett át a Bristol Citynél, s ha minden rendben megy, akkor az angol egyesület 2,5 millió eurót fizet a játékjogáért a Bolognának.

Ha a felek egyezségre jutnak, akkor azt hamarosan be kell jelenteniük, mert Angliában a Premeier League pénteki rajtja előtt, azaz ma lezárul az átigazolási időszak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.