Nagy Ádámot Pirlóhoz hasonlítják a Bristol City szurkolói

Szenzációs formában futballozik az utóbbi hetekben az angol másodosztályban szereplő Bristol City magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám. A Blackburn elleni 1-0-s győzelem után a Bristol drukkerei a magyar idegenlégióst választották meg a mérkőzés emberének. Egyesek már az új Pirlót látják a magyar labdarúgóban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az angol másodosztályú Bristol City magyar válogatott középpályása végig a pályán volt, és a szigetországi híradások szerint védekezésben és támadásban is csapata húzóembere volt a Blackburn ellen 1-0-s győzelem alkalmával – írja a Csakfoci.hu. A 25 éves labdarúgó teljesítményét nemcsak a szakírók ismerték el, hanem a szurkolók szavazatai alapján elsöprő többséggel választották meg a klubjánál a meccs emberének.

Beleszerettek Nagy Ádámba (piros mezben) a Bristol drukkerei
Fotó: Reuters/Peter Cziborra

A labdarúgó hetek óta tartó remek formája hatalmas változás a szezonrajthoz képest. Nagy Ádám korábban a mérkőzéskeretbe sem fért bele, ma már a szurkolók és a szakértők egyik ámulatból a másikba esnek teljesítménye láttán. A Ferencvárostól az olasz első osztályú Bologna érintésével az angol másodosztályú Bristolhoz szerződő játékos angliai karrierje a válogatott sikeres őszi szereplése után vett lendületet. Nagy meghatározó szerepet játszott abban, hogy a válogatott kiharcolta a részvételt a jövő nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd a Nemzetek Ligájában is csoportgyőztes lett.

November 18-án győzte le a magyar válogatott 2-0-ra Törökországot a Puskás Arénában. Rá három napra Nagy kezdőként végigjátszotta a Derby County elleni győztes meccset. Majd azóta sorozatban öt mérkőzésen, a Watford, a Reading, a QPR, a Birmingham és a Blackburn ellen is kezdő volt.

Az egyik bristoli fanatikus véleményét szó szerint idézzük: „Köszönjük Andrea Pirlónak, hogy Nagy Ádámnak öltözött az elmúlt hetekben!”

Egy másik lelkes drukker a Nagy Ádám Fan Clubot szeretné megalakítani a jövőben, olyan is akad, aki szerint a magyar játékos egy „átkozott polip” a középpályán.

Megkedvelték a mi fiúnkat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.